BILDILLA: Ingen tvil om at telefonreparatøren på Birkeland også liker flotte biler. Foto: Helge Corneliussen
BIL: Denne staselige stasjonsvogna kjøpte Christian sparepengene. Nå skal den fikses opp. Foto: Helge Corneliussen

BIRKENES: — Jeg liker å skru på ting. Etter at jeg i fjor sommer klarte å fikse en ødelagt Iphone, har jeg bare fortsatt. Nå kjøper og selger jeg slike telefoner og reparerer dem, forteller Christian Ribe.

14-åringen har rigget seg til ved det lille salongbordet hjemme på gutterommet. I bokhylla har han små plastskuffer med deler.

— Jeg utvider snart. Vi får inn et skrivebord. Så må jeg vel få registrert et firma snart. Det blir litt mer seriøst da, sier den driftige unggutten.

På Valstrand skole drev han en elevbedrift sammen med to andre. Nå driver den unge entreprenøren alene med telefonreparasjoner.

— Det funker best å drive alene. Da har jeg kontroll på alt, sier Christian, som reklamerer på Finn og Facebook og har planer for en nettside, som selvsagt baseres på hans slagord "Ifixiphone".

— Jeg måtte jo finne et navn. Og det var det første jeg kom på, sier han stolt og viser fra det lille verktøyskrinet.

— Godt verktøy er halve jobben. Derfor har jeg byttet ut de billige skrujernene med noen skikkelige jeg fant på nettet. Gitarplektere bruker jeg når glasset skal av. Jeg skifter flest glassdeksler, men tar også andre, enkle reparasjoner. Deler får jeg fra Oslo, sier Birkenes-åringen og legger til at han har en del igjen å lære.

Christian har kunder fra hele landet, men flest fra Sørlandet.

— Jeg opererer med faste priser. Synes det er greit. Litt fortjeneste er det også blitt, pluss at jeg har jobbet litt for pappa. Jeg liker ikke å sløse bort pengene, og har spart lenge. Nå har jeg kjøpt meg en Mercedes stasjonsvogn til 14.000 kroner. Jeg liker stasjonsvogner, sier Christian Ribe.

Bilen skal fikses opp til han kan ta lappen.

— Jeg må jo vente en stund før jeg kan kjøre. Men det er viktig å slå til når en kommer over noe bra, mener Christian Ribe.