En 29-åring fra Vennesla ble 13. desember dømt for 23 straffbare forhold.

Han ble blant annet funnet skyldig i tyverier, trusler, legemsfornærmelse, innføring av syntetisk narkotika, kjøring uten førerkort, biltyveri, heleri og for å ha stukket fra politiet i bil og ruspåvirket kjøring.

Stoppet med spikermatte

25. april i år brukte politiet spikermatte ved Esso-stasjonen på Hornnes for å stoppe 29-åringen som var på kjøretur i en stjålet bil.

Tingrettsdommer Knut Otterbech konstaterer at den domfelte ufortrødendt fortsetter med sine straffbare handlinger. Foto: Hallgeir Oftedal

Han ble også forfulgt av politiet i september på riksveien ved Venneslafjorden. Da stakk domfelte til skogs, men ble senere pågrepet av politiet.Dommen, som ble avsagt 13. desember, endte med fengsel i ett år, hvorav 120 dager ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Mannen er uten fast bopel og arbeid. Han er bøtelagt flere ganger og har 21.000 kroner i ubetalte bøter.

Dømt for åttende gang

Tingrettsdommer Knut Otterbech konstaterer at domfelte "ufortrødent forsetter å begå straffbare handlinger".

29-åringen er nå straffedømt for åttende gang. Han begikk nye straffbare handlinger i prøvetiden i forkant av den siste dommen.

Sammen med meddommerne Leif Hægeland og Anne Grete Roland har tingrettsdommeren lagt skjerpende vekt på gjentakelsen av straffbare handlinger, og at dette skjedde kort tid etter siste dom i januar i år.