Gunnar Jeppestøl ble 9. desember registrert som ny styreleder med et helt nytt styre, og er nå dermed styreleder for både Filadelfia-menigheten og for Musikkgymnaset på Vikeland.

— Tidligere styreleder Geir Stomnås følte seg overbelastet, og Filadelfia-styret henvendte seg til meg og spurte om jeg kunne overta. Men jeg går inn i stillingen midlertidig, sier Jeppestøl.

Tapt penger

Han skal nå styre en virksomhet som økonomisk sett ikke har vært særlig musikalsk – men nærmere et tapssluk for menigheten.

Siden 2008 har underskuddet sett ut til å stige med aktiviteten, og ved utgangen av 2012 var den negative egenkapitalen kommet opp i nesten to millioner kroner.

Det året var driftsinntektene på nesten åtte millioner kroner, men likevel gikk skolen en million kroner i underskudd.Det daværende styret varslet reduserte stillingsstørrelser, gjennomgang av lønnsbetingelser, reduksjon av administrative kostnader og sammenslåing av undervisningstimer. Dessuten skulle god søkning til skoleåret bidra til et bedre 2013. Og det har det vært – ifølge Jeppestøl.

— I pluss

— Det ser ut som om vi skal gå i pluss for første gang i år. Vi har omorganisert og fått flere elever. Nå har vi rundt 80, og det ser ut som om vi skal få øke til 120. Musikkskolen har tidligere fått lån av menigheten for å dekke underskuddene. Jeppestøl håper at den tiden nå er forbi.

— Det er utelukket med flere lån nå, sier han.