— Alt ser ut til at vi med 19 mot 16 stemmer kommer til å stå fast på at Torridal og Mosby sokner til Vennesla videregående skole, sier KrFs Olav Haavorstad, som leder hovedutvalg for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune.

Tirsdag avgjøres saken i fylkestinget. På bordet ligger en søknad fra foreldreutvalget ved Torridal skole og Mosby skole om fritt skolevalg.

- Urettferdig

— Alle i Kristiansand kan søke den videregående skolen de vil i Kristiansand, bare ikke oss i Torridal. Det synes vi er urettferdig, og faktisk snakker enkelte om å flytte fra bydelen, sier tidligere Fau-leder i Torridal, Vibeke Haaland til Fædrelandsvennen.

Høyres Benedichte Limmesand forstår ikke hvorfor flertallet ikke vil lytte til torridølene. Hun sier alle bør få fritt skolevalg og støttes av Frp.

— Det er et viktig signal til elevene, noe de kan jobbe på. Få velger enn annen skole enn den de hører til, men for disse få er det utrolig viktig med fritt valg, sier hun.

Sikre nok elever

Olav Haavorstad (KrF) sier det er viktig å sikre nok elever ved Vennesla videregående skole, hvis ikke kan tilbud ryke. I så fall blir valgfrihet for noen til tap av skoletilbud for andre. Dessuten viser han til at skoler bør ha blanding av elever.

— Vi har ikke fritt skolevalg, vi har karakterbasert inntak. Vi må hindre at de beste elevene hoper seg opp på noen skoler, og de svakeste på noen skoler. At torridølene har primærskolen i Vennesla, fungerer godt, sier han.

Finnes tilbudet i Vennesla, må torridølene søke seg til Vennesla. Vil de ta en utdannelse som ikke finnes i Vennesla, kan de søke på andre skoler.