ARENDAL: Politiet fikk melding om hendelsen omkring klokken 16.30 lørdag ettermiddag.

— Vi fikk melding om en stor båt som skulle ha veltet ved Tromøysund utenfor Arendal i 16-tiden, opplyser operasjonsleder Nils Kristian Voreland ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Da politiet ankom stedet viste det seg å være en liten 11 fots båt med tre tenåringsgutter om bord, som hadde gått rundt midt i Tromøysund, like ut fra Nymo på Eydehavn.

— Guttene har kjørt en liten båt i Tromøysundet, hvor det har kommet en stor Scand Baltic kjørende forbi. Denne båten skal ha kjørt sikk-sakk og skapt store bølger, noe som gjorde at guttenes båt veltet, opplyser Voreland til Fædrelandsvennen.

Ble sittende fast

To av guttene havnet i sjøen, mens den tredje gutten skal ha havnet under den kantrede båten. Han og de to andre ble reddet i land av en seilbåt som kom til unnsetning kort tid etter.

— Ifølge Redningsskøyta så dykket de under gummibåten og frigjorde en av guttene som satt fast under båten, sier Voreland og skryter av innsatsen til personene i seilbåten.

— De fikk plukket opp de tre guttene, og de er nå tatt hånd om og gjenforent med foreldrene sine, sier Voreland.

Like etter at guttene ble halt om bord seilbåten kom redningsskøyta "Inge Steensland" til stedet. Kaptein Magnar Oppdal på redningsskøyta Inge Steensland berømmer også reaksjon til personene i seilbåten.

Reddet i land

— Vi var på vei til et oppdrag i Risør da vi ble oppkalt av en seilbåt som oppdaget den veltede båten og noen gutter i vannet, forteller Oppdal. De snudde umiddelbart for å hjelpe, men da de kom til stedet var guttene allerede reddet i land.

— Mannskapet i seilbåten har gjort en formidabel jobb. En person hadde stupt i sjøen, og måtte under båten for å hente en av guttene, sier Oppdal. Guttene ble tatt om bord i redningsskøyta og tatt med til land der de møtte sine foreldre. Etter en stund kom også politiet til. De arbeider fortsatt på stedet.

— Vi gjør intervjuer på stedet for å forsøke å få en klarhet i hva som har skjedd, sier Voreland.