Tommel opp: Forbipasserende smiler og viser tommel opp for gitarkameratene. F.v. Larsen, Torjussen, Holmberg og Sandåker.

GRIMSTAD: – Dette er en hyllest til oksen fra Grimstad, og en takk for alt han har bidratt med i byen og på Sørlandet, sier Kjell Robin Larsen.

I steikende sol nede på brygga i Grimstad klunker Johnny Sandåker og Henning Torjussen på gitaren og synger med høyt volum på stemmen. De har på seg tettsittende sykkelskjorter, og folk som går forbi smiler og viser tommel opp til guttene.

Platesalget er i gang

– Vi gleder oss til å spille inn i studio, og er veldig fornøyd med sangen. Både melodien og teksten er fengende, så jeg tror dette kan bli bra. Igland Garasjen har allerede kjøpt mange plater, sier Larsen.

Fullt trøkk: Henning Torjussen (f.v.), Kjell Robin Larsen og Johnny Sandåker stilte seg opp i Grimstad sentrum søndag for å spille den ferske låten om Thor Hushovd.

Larsen jobber for å få sangen kjent blant alle sykkelklubber i landet.– Du må skrive i avisen at varaordfører Anne Merete Holmberg skal hjelpe oss med helikopter slik at vi kommer oss fort rundt til sykkelklubber rundt omkring, sier Larsen spøkefullt.

Syngende varaordfører

Holmberg har også møtt opp for å høre på den nye sangen. Larsen får ikke noe svar på helikopteroppfordringen, men smiler bredt til ham. Hun får på seg en sykkelskjorte og blir med på sangen.

– Det er viktig for meg å stille opp for å vise takknemlighet for den oppmerksomhet Hushovd har hjulpet Grimstad med å få. Ikke minst er han en inspirasjon for det syklende Sørland. Jeg ser syklister hvor enn jeg går, forteller Holmberg.

Sandåker og Torjussen er låtskriverne, sammen med Tor Pedersen som ikke kunne være til stede i dag.

Mye på hjertet

– Det som var utfordrende med låten, var å få med mye info på få ord. Det er så mye man kan si om Hushovd, og vi kan jo ikke ha altfor mange vers, forteller Torjussen.

Pusher på: Kjell Robin Larsen tar push-ups med en hånd. Han har høye mål for sangen om oksen fra Grimstad. - Målet er VG-lista topp 20, og jeg tror vi skal komme langt, sier han. Her med Torjussen, varaordfører Anne Merete Holmberg og Sandåker.

Guttene nevner at Thor Hushovd har en litt down-periode. Han brøt Polen rundt lørdag og OL ser også mørkt ut for sykkelstjernen. De håper sangen kan muntre ham opp.– Dette er ikke en sluttsang til Hushovd. Men mer enn sang der vi løfter frem alt han har gjort, men også kommer til å oppnå i fremtiden, sier Torjussen.

Håper han liker den

De håper den faller i smak hos syklisten.

– Det hadde jo vært litt kjedelig om Hushovd syntes sangen bare var noe møl, sier Sandåker og ler.

Selv om sangen ikke når VG-lista, tror Sandåker at prosjektet kommer til å bli veldig morsomt.

– Dette kan jo ikke bli annet enn gøy. Og vi sier sjelden nei til ting som er gøy. Så får vi bare se an hvordan sangen blir mottatt, sier han.