KRISTIANSAND: Tirsdag ble rømlingen, som allerede har sittet fire uker i varetekt, igjen fengslet for nye fire uker siktet for flere voldsepisoder mot andre personer i det kriminelle miljø i Kristiansand.

"Flere av disse forholdene setter andres liv og helse i fare", heter det blant annet i tingrettens avgjørelse om fengsling av mannen.

22-åringen er blant annet siktet for å ha slått en jevnaldrende flere ganger med et balltre, og med knyttet neve slått vedkommende i ansiktet slik at han fikk løse tenner. I juli ble mannen utsatt for trusler fra 22-åringen. Den samme fornærmede ble i romjula utsatt for det politiet mener er et ran på Lund.En av de som er siktet for dette ranet ble ifølge politiet beskutt av lillesanderen med en startpistol og fikk hodeskader. Dette skjedde 29. oktober. Dagen etter ble han pågrepet av politiet, men etter et knapt døgn i politiets varetekt klarte han å rømme fra polithuset 31. oktober.

Skåret med kniv

Lillesanderens ekskjæreste har fått beskyttelse mot mannen gjennom et besøksforbud, og han er siktet for brudd på besøksforbudet. Ekskjæresten er for øvrig også siktet for ranet på Lund.

En mann fra Søgne, som er dømt for tilknytning til vekterranet ved Sørlandsparken for et par år siden, fikk 18. oktober besøk av den siktede 22-åringen og andre personer i sitt hjem i Søgne. Han ble her skåret i fingeren med kniv, og ifølge politiet siktelse slått og sparket gjentatte ganger. 22-åringen er siktet for ran av en gullklokke, to luftpistoler, en startpistol og kontanter fra søgnemannen.

7. oktober skal 22-åringen ranet en utlending i Elvegata. Han rappet mobiltelefonen og stakk etter ransofferet med en skrutrekker eller en kniv. Senere truet han offeret med at han ikke måtte gå til politiet med saken.

I tillegg til grove voldspeisoder er lillesanderen også tatt en rekke ganger for å ha kjørt bil uten førerkort. Dette er forhold han har tilstått. Han har også erkjent besittelse av mindre mengder narkotika.

I forbindelse med rømmingen fra politiarresten i Kristiansand,og en politiaksjon i Tveit med beredskapstroppen, gjemte 22-åringen seg i et hus til et eldre søsterpar i Tveit. Også dette er han siktet for.

Alvorlige forhold

Kristiansand tingrett slår i fengslingskjennelsen fast at den "foreliggende siktelse omfatter mange og svært alvorlige straffbare handlinger begått over et relativt kort tidsrom. Siktede er to ganger tidligere domfelt for straffbare handlinger av samme karakter. Han er bl.a. tidligere domfelt for overtredelse av strl. § 132a (trusler om ikke å annmelde forhold til politiet), som han nå igjen er siktet for. Til tross for tidligere domfellelser og nye pågripelser, fortsetter han å pådra seg mistanke for stadig nye straffbare handlinger", skriver retten.

22-åringen var på rømmen cirka en måned. — Han opplyser at han stort sett oppholdt seg på Sørlandet i denne perioden, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille.

Han ble pågrepet av bevæpnet politi i Marnardal 5. desember. Det ble da beslaglagt narkotika, og dette er han også siktet for men ikke avhørt om.

.