KRISTIANSAND: Det var om bord på Color Lines cruiseferje MS Color Fantasy mellom Oslo og Kiel at kristiansanderen 21. februar i år tok strupetak på guttungen. Volden skjedde ifølge retten under særdeles skjerpende omstendigheter, da den var uprovosert og ble begått mot et forsvarsløst barn.

10-åringen og hans bror som var vitne til hendelsen, forklarte i retten at tiltalte lå på gulvet i en korridor da de skulle hente noe i lugaren. Da brødrene skulle tilbake til salongen der familien deres satt, reiste 57-åringen seg og tok tak og klemte til rundt 10-åringens hals. Broren som ropte at den fremmede skulle slippe, oppfattet at mannen sa at han gjorde dette fordi de løp rundt i gangene og vekket folk.

Da far til de to guttene like etterpå ankom, truet 57-åringen med å slå ham.

I retten hevdet 57-åringen at han ikke hadde husket noe av hendelsen. Han husket ingenting fra han forlot baren til han våknet opp i fyllearresten om bord på båten. 57-åringens forsvarer, Jarle Rudi, la ned påstand om full frifinnelse. Han prosederte på at tiltalte var bevisstløs i gjerningsøyeblikket som følge av slag mot hodet.

I tillegg til 18 dagers ubetinget fengsel, ble 57-åringen dømt til å betale 10-åringen 15.000 kroner i oppreisning. Han er ikke tidligere dømt for vold.