KRISTIANSAND: — Det var en person som gikk inn i tunnelen som ikke skulle være der. Politiet var og hentet personen, sier Ellen Lunde Rennesund ved Veitrafikksentralen til Fædrelandsvennen.

— En mann gikk eller satt inni tunnelen. I forbindelse med det, stengte vi tunnelen, sier politiets innsatsleder Stig Vang til Fædrelandsvennen på stedet.

— Beruset person virret rundt i Oddernestunnelen, østgående løp, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt, og legger til at mannen etter en tur innom legevakta ble innlagt på psykiatrisk avdeling.

Teknisk feil

Rennesund opplyser at veivesenet stengte tunnelen i østgående retning klokken 19.06 torsdag. Allerede klokken 19.12 fikk de klarsignal fra politiet til å åpne bommen. Men igjen førte en teknisk feil til at bommen ikke kunne heves.

— Vi har ringt elektrovakta for å få den opp igjen. Så det vil nok ikke gå så lang tid før den er åpen igjen, sier hun klokken 19.44. Klokken 20.07 ankom en bil fra Statens vegvesen stedet. Klokken 20.30 var tunnelen åpnet.

Dirigerte trafikken

Politiet tok oppstilling utenfor tunnelen for å blinke folk ut til høyre og ut til omkjøringsveien via Lund. Det var også mulig å ta ei runde i runkjøringen like ovenfor tunnelen, for deretter å kjøre inn i Oddernestunnelen via påkjøringsfeltet.

Det var lite trafikk torsdag kveld, og trafikken som kom gled greit via omkjøringsveien.

Det er ikke første gang veivesenet har hatt trøbbel med å åpne bommene i Oddernestunnelen. 7. mars var E 18 stengt i én time etter at en alarm hadde blitt utløst i Baneheitunnelen, og dette førte til omfattende trafikkaos i hele byen. Les mer i sakene under.