KRISTIANSAND: — Min vurdering er at saken ikke er nok bevist for å ta ut en tiltale, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Anne Grethe Isachsen, til Fædrelandsvennen.

Satt fire uker i varetekt

Michael Willumsen er Europa-president i motorsykkelklubben Mongols. Han er opprinnelig svensk, men nå bosatt i Kristiansand.

5. november i fjor skulle Willumsen, sammen med to andre uidentifiserte personer, ha oppsøkt en mann i 60-årene i Vågsbygd i den hensikt å true ham til ikke å forklare seg i retten.

Mannen var stevnet som vitne i forbindelse med straffesaken mot to yngre menn fra Kristiansand som ble dømt for grove trusler.

Disse to hadde tidligere oppgitt at de var Mongols-medlemmer. I rettssaken uttalte mennene at de aktet å melde seg ut av klubben.

Mongols-president Michael Willumsen ble pågrepet og siktet for å truet og slått vitnet. Han satt varetektsfengsel under hele rettssaken. Etter fire uker slapp han ut.

— En del av livet

Willumsen har kategorisk hevdet at han er uskyldig. I en sms til Fædrelandsvennen kommenterer han saken slik:

— Både politiet og påtalemyndigheten vet at jeg ikke gjorde det som ble påstått. Det er vel et spørsmål om hendelsen overhodet har skjedd, sier Willumsen.

— Og det passet jo utmerket å holde meg fengslet under rettssaken. Men, men det er en del av det livet vi har valgt, sier mc-presidenten.