VIL OVERTA: Universitet i Agder vil overta Sørlandet Kunnskapspark for å få mer plass i Kristiansand. I tillegg vil de bygge på universitetet. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND/GRIMSTAD: UiA planlegger store utvidelser både i Kristiansand og Grimstad.

I Grimstad planlegger Universitetet i Agder en utvidelse på hele 10.000 kvadratmeter. Det skjer gjennom et samarbeid mellom næringslivet, universitetet og investor og bonde Johan Benad Ugland.

Ugland eier i dag universitetsbygget i Grimstad gjennom selskapet JB Ugland Holding.

— I Grimstad har vi en effektiv huseier som tilpasser seg raskt, sa universitetsdirektør Tor Aagedal i formannskapet i Kristiansand onsdag.

Vanskelig

Også i Kristiansand er det plassmangel, men her har universitetet større problemer med å finne ledige lokaler.

I Kristiansand er det Statsbygg som eier universitetsbygningene. Nå jobber UiA med å få overta Sørlandets Kunnskapspark på Gimlemoen for å få plass flere studenter.

I dag eier kommunen kunnskapsparken sammen med Entra Eiendom som er statens eiendomsselskap. De forhandler med Statsbygg for å få solgt Kunnskapsparken.

— Det er ledige lokaler i Kunnskapsparken. Vi ser gjerne at den situasjonen blir løst slik at vi kan få utvidet undervisningskapasiteten, sa Tor Aagedal til politikerne.

I tillegg til å overta kunnskapsparken, planlegger Statsbygg også å bygge en ekstra etasje på to av fakultetsbyggene i Kristiansand.

Bygger sykehjem

I Grimstad er det ikke bare universitet som blir utvidet. Her planlegger Ugland også å bygge et sykehjem. Ifølge rektor Torunn Lauvdal er det et samarbeid mellom Grimstad kommune, JB Ugland og UiA.

Hun sier til Fædrelandsvennen at det er helt på begynnerstadiet, men planen er å etablere et sykehjem der nye teknikker innen eldreomsorgen blir testet ut.

Dette er et satsingsområde for UiA.

— Det er utrolig spennende å kunne ha en slik mulighet for å kunne utstyre et sykehjem som ligger på campus, sier Lauvdal.