EIGERSUND: MS «Stavangerfjord» blir ikke ferdigstilt og seileklar som planlagt. Datoen for første ordinære seiling settes nå til 14. juli, ifølge en pressemelding fra Fjord Line.

Årsaken er at Bergen Group Fosen trenger mer tid til testing av motorer og annet teknisk utstyr.

Seilingsstart var opprinnelig planlagt til onsdag 29. mai, men ble i forrige måned utsatt til fredag 21. juni. Nå er dette utsatt i ytterligere tre uker.

— Vi beklager meget sterkt at Bergen Group Fosen ikke klarer å levere som planlagt, men må ta til etterretning at verftet trenger ekstra tid for å oppfylle alle krav til kvalitet som følger av kontrakten, sier Fjord Lines administrerende direktør Ingvald Fardal i pressemeldingen.

Han opplyser at Fjord Line var innstilt på å starte seilinger ved begynnelsen av skoleferien.

— Vi jobber nå med å finne alternativer for alle våre reisende som har bestilt reiser i de tre ukene frem til 13. juli. Heldigvis har vi fortsatt noe ledig kapasitet på MS «Bergensfjord» som trafikkerer strekningen Bergen - Stavanger - Hirtshals, og vi vil også kunne tilby overfart mellom Kristiansand og Hirtshals med den hurtiggående katamaranen HSC «Fjord Cat», opplyser Fardal.

Passasjerer som har gjort bestillinger i denne perioden vil bli kontaktet av Fjord Line fra tirsdag 21. mai. De vil kunne velge mellom alternativ transport over Skagerrak eller å få refundert sin reise.

MS «Stavangerfjord» skal fra 14. juli samseile med MS «Bergensfjord» på strekningen Bergen - Stavanger - Hirtshals og Hirtshals - Langesund.