VENNESLA: I løpet av neste måned tar kommunelege Stein Stokke og helsesjef Ragnhild Bendiksen turen til Øvrebø for å befare campingplassen, som fikk driftstillatelsen inndratt i mars.

— Eierens advokat ber oss om å befare campinghyttene på nytt i løpet av mai. Det skal vi gjøre, men det må komme nye opplysninger i saken for at vi skal legge den fram for levekårsutvalget, sier Bendiksen til Fædrelandsvennen.

Siste møte før sommeren for levekårsutvalget er 6. juni, og saken vil eventuelt komme opp da. Vedtaket som foreligger fra politikerne nå er at campingplassens driftstillatelse inndras fra 1. juni.

— I brevet fra advokaten ser jeg ingenting jeg ikke har sett før, kun lovnader om bot og bedring. Men vi får se hva befaringen belyser, sier Bendiksen.

Stengte ned

Levekårspolitikerne i Vennesla vedtok i mars at kontraktsvilkårene for brukstillatelsen var brutt, ved at eieren ikke leide ut til turister, men til fastboende med rusproblemer. Det var kroken på døra for campingplassen.

EIER: Magnhild Rokoengen og hennes advokat ønsker nå politikerne velkommen til en ny befaring på campingplassen, i et forsøk på å redde driftstillatelsen for årets sesong. Foto: Henrik Ihme

Men eierens advokat, Sverre Nordmo, skriver nå i et brev til politikerne at han bestrider beslutningen. Han foreslår en ny befaring, og at Wehustoppen gis fortsatt driftstillatelse for fire av hyttene.

Bråkete historie

Wehustoppen camping har i flere år vært omstridt, og hyttene har blant annet blitt brukt som midlertidige boliger for sosialklienter med rusproblemer. Naboene har de siste årene klaget på forsøpling og støy fra romfolk og narkomane som bor i hyttene, og kommunelegen har i flere brev pålagt innehaveren å ordne opp.

Rusa beboere, skremmende adferd overfor barn og voksne, angst for å sende barn til busstoppet, salg av narkotika, konflikter, slåssing og støyende adferd, er noe av hva naboene har klaget på.

Lover bedring

Det er de fire campinghyttene vest for Rv 9 som har forårsaket mest trøbbel. Men ifølge Nordmo vil alle hyttene tømmes i løpet av mai, og hyttene vil bli fjernet på sikt.

Fire hytter er imidlertid ikke synlige fra riksveien, og det er disse hyttene eieren nå ønsker å få fortsatt tillatelse til å leie ut til forbipasserende turister.

— Disse hyttene er av vesentlig bedre standard og eieren driver kontinuerlig oppgradering av disse, samt av vann- og kloakksystemet. Disse hyttene har ikke naboer som belastes, skriver Nordmo til kommunen.