Klokka 15.21 fredag fikk politiet melding om at en minibank tilhørende DnB Nor Arendal hadde blitt utsatt for skimming torsdag ettermiddag.

Politiet vil etterforske

— Så langt har en kunde blitt belastet for 1000 kroner, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Nils Kristian Voreland til Fædrelandsvennen.

Det var i tidsrommet 16 -18 torsdag ettermiddag at skimmingen i Arendal fant sted.

— Banken har anmeldt forholdet, og politiet har opprettet sak. Dette vil etterforskes videre, opplyser Voreland.

Fikk ikke ut pengene

Klokka 16.00 kom det en ny melding til politiet fra Lillesand. I løpet av natten har noen tuklet med en minibank tilhørende DnB Nor i Vestre gate.

— Gjerningspersonene har limt inn en metallbøyle i kontantuttaket. Kundene har tastet inn kode på vanlig måte, men pengene ble liggende igjen i kontantuttaket, forteller Nils Kristian Voreland.

— Det kan kanskje ikke kalles skimming, men det er i alle fall en ny fremgangsmetode, fortsetter han.

Et overvåkningskamera fikk fanget gjerningsmennene på film, men dette har gitt politiet lite opplysninger.

Utløste skimmingalarm

Et par timer senere, klokka 18, fikk politiet melding om at det hadde gått en skimmingalarm på en minibank i skolegata i Lyngdal.

— Vi vet ennå ikke om dette var en falsk alarm, sier Voreland.

Fredag kveld hadde ikke operasjonsleder Nils Kristian Voreland informasjon om hva slags skimmingutstyr som ble brukt i minibanken i Arendal, men velger likevel å sette de tre hendelsene i sammenheng.

— Det er tydelig at det er noe på gang, sier han.

- Følg med

Operasjonslederen oppfordrer derfor folk om å følge med.

— Man kan selv se med øynene om det er limt noe utenpå minibanken. I tillegg vil det være personer som følger med. Noen står et stykke unna med kikkert, mens andre følger med over skulderen, sier Nils Kristian Voreland.

Han opplyser videre at skimmingutstyret stadig blir mer avansert og at det derfor kan være vanskelig å oppdage.

Trolig fra Østlandet

– Det er tydelig at det er noe som har forflyttet seg nedover langs kysten fra Østlandet. Vi ber alle om å være på vakt når de tar ut penger av minibankene rundt om på Agder, sier Mæhre.

Hun forteller at det blir montert noe foran uttaksluka, og at minibankkortet kommer ut igjen, men ikke pengene.

– Jeg råder folk til å bli stående ved minibanken om dette skjer, og ikke gå noen plass, men melde om hva som har skjedd, forteller hun.

Vet ikke omfanget

Hun har ikke oversikt over hvor mange som så langt har blitt forsøkt svindlet.

– Vi vet ikke hvor mange det har skjedd med, eller hvor utbredt det er ennå. Men det er viktig å sjekke litt ekstra om alt er som det skal før du setter bankkortet i minibanken, sier hun.