MANDAL: — Det er en intern video som ble brukt på en årsfest, og den er først og fremst et forsøk på å ære våre flinke og kompetente medarbeidere, sier Umoe-direktør Anders Nybø til Fædrelandsvennen.

Han står i front for firmaets nye musikkvideo som er laget i samarbeid med lokale Tare-tv. Videoen ble lagt ut på Youtube fredag og hiver seg inn i rekken av parodier av den koreanske artisten PSYs kultvideo "Gangnam Style".

Egen tekst

— Skal man gjøre noe sånt så må det være litt originalt og det har vært mange parodier av denne sangen, men det var teksten som overbeviste meg, sier Nybø. Han forteller at det var en kollega som kom på teksten til Umoe Mandal Style som forteller om verftets opp og nedturer med MTB-båtene.

— Jeg må nok innrømme at det ikke er min sangstemme som pryder videoen. Jeg satser nok ikke på noe karriere i showbiz med det første, humrer Umoe-sjefen.

Masse reaksjoner

Videoen skulle også markere MTB-prosjektet som har opptatt bedriften de siste ti årene. Etter at videoen "Umoe Mandal Style" ble lagt ut på Youtube fredag har ikke reaksjonene latt vente på seg.

— Jeg må snart lade mobilen. Jeg har aldri vært med på noe som dette før. Det er også god reklame for MTBene som er mer anerkjent i utlandet enn her hjemme i Norge, hvor fokuset har vært mer på utfordringene.

— Det er viktig å skape litt stolthet her hjemme for våre folk som har stått på i mange år, sier han.

Nybø forteller at de brukte fire-fem timer på å spille inn videoen.

— Det var veldig morsomt og ble enda morsommere da vi fikk se den ferdige videoen. Vi ble veldig positivt overrasket og imponert over oss selv, sier han.