KRISTIANSAND: — Siden det er dyrt å gå til tannlege, er det jo greit og fullt forståelig at folk vil sjekke hva det koster. Den største besparelsen ligger nok likevel i å gå regelmessig til tannlege, slik at hull eller tannsykdommer ikke får utvikle seg, sier Vali Honarmandi.

Sammen med kona har han privat praksis på Amfi Senter i Vågsbygd. Han arbeider 100 prosent her, mens kona arbeider halve tiden her og halve ved den offentlige tannklinikken på Grim. Begge utdannet seg til tannleger ved Universitetet i Bergen for 17 år siden, og har snart hatt praksisen i Vågsbygd i 12 år. Tannlegeparet er fornøyd med inntektene de får, og har derfor ikke justert opp prisene siden 1. juli 2009.

Takknemlige

— Kona mi begynte egentlig på tannlegestudiene i Iran, mens jeg tok hovedfag i sosiologi i hjemlandet vårt. Vi ble imidlertid begge kastet ut av universitetet av Khomeni-regimet på grunn av politiske virksomhet. Vi stortrives i Norge, og er positivt overrasket over hvor god og hjelp og støtte vi fikk da vi kom hit. I dag kan vi gi noe tilbake, og betaler vår skatt med glede, sier Vali Honarmandi.

For rimelig?

— Jeg tror vel ikke akkurat at vi blir nedringt av tannlegepasienter som vil komme til oss fordi vi har lave priser. Det er vel også slik at noen mener kostbar tannbehandling er bedre enn den som er rimeligere. Vi har imidlertid aldri mottatt klage på kvaliteten på behandlingen vår, sier Vali Honarmandi.

Tannlegeparet bor selv i Vågsbygd, og har de fleste av pasientene fra bydelen. Enkelte gamle pasienter som har flyttet fra Kristiansand, har sågar fortsatt hos dem. Vali Honarmandi forteller at de har pasienter både fra Oslo og Fredrikstad, som kombinerer tannlegebesøk med ferier og familiebesøk i Kristiansand.