KIWI-BYGG: I Sentrumsveien skal Norgesgruppen bygge ny butikk og 26 leiligheter fordelt på tre etasjer. Foto: Frode Lindblom
WIIG-GÅRDEN: Næring i første etasje og 13 leiligheter i høyden. Ferdigstillelse etter påske. Foto: Frode Lindblom
SKOGLIPARKEN: På tomten bak Europris i Sentrumsveien vil investor Tore Gustav Drivenes bygge leiligheter. Foto: Frode Lindblom
KOBB-TOMT: Kommunalsjef Aslak Wegge foran tomten det lenge har vært planlagt ungdomsleiligheter. Prosjektet er lagt på is. Foto: Frode Lindblom

VENNESLA: Otraparken er prosjektet til selskapet God Driv og Tore Gustav Drivenes. Investoren fra Vennesla vil bygge 500 boliger på Hunsøya, som vil gi det gamle papirfabrikkområdet nytt liv og et kraftig løft. Hunsøya skal kobles til Vennesla sentrum med to nye broer. En for gående/syklende og en for biler og tungtransport til og fra næringsparken.

Både Hunsfos næringspark og Otraparken vil skape stor aktivitet på øya i Otra.

TORE GUSTAV DRIVENES Foto: Lars Hoen

Vil ha liv i sentrum

— Målet er å skape et levedyktig sentrum, med handel, bolig og næring. Derfor tror vi det er viktig at folk bor nær sentrum, sier kommunalsjef samfunn, Aslak Wegge.

Han sier Vennesla har forandret seg "kolossalt" de siste ti årene. Denne utviklingen vil fortsette i stor fart.

— Før hadde vi nesten ikke leiligheter til salg i kommunen, men det er det nå blitt et marked for, mener Wegge.

Ny runde for Otraparken

Med Otraparken har Drivenes kommet med et endringsforslag som må opp til ny politisk behandling. Neste fredag er det internt arbeidsmøte mellom utbygger og kommunen. Trolig blir planen godkjent i år. Da kan Drivenes starte grunnarbeidene, som allerede er i gang for det nye Kiwi-bygget mellom Kolsdalsvegen og Tvidøblane. Norgesgruppen står bak prosjektet som vil inneholde butikk og 26 leiligheter.

Litt lenger nord i Sentrumsveien har investor Tore Gustav Drivenes et nytt boligprosjekt med et fireetasjers leilighetsbygg i Skogliparken. Han har også søkt om å bygge leiligheter over Kulørbygget i Graslia.

Wiig-gården snart klar

Nærmest ferdigstillelse er Wiig-gården nær Herredshuset med 13 leiligheter og næring på grunnplan. Det skal stå ferdig over påske.

Andre leilighetsprosjekter nær sentrum, men som ikke ligger inne i kommunens sentrumsplan, er Bruvegen og Vardehei, sistnevnte også kjent som "Perla". På Vardehei er reguleringsplanen godkjent for blokkbebyggelser. Plansjef i Vennesla kommune, Eivind Mauland, mener utbyggingen bidrar til å styrke kommunesenterfunksjonen.

Urbanisering av bygda

— Sentrumsplanen vår er på god vei til å bli realisert og Vennesla urbaniseres. Tilbakemeldinger forteller at vi har fått et mye mer funksjonelt sentrum, sier Mauland.

Næringsforeningen i Vennesla opplever en tøff konkurransesituasjon og handelslekkasje, særlig til Sørlandsparken.

— Derfor er det viktig å utvikle Vennesla sentrum videre, mener plansjefen.