BYKLE: — Det ser veldig lovende ut. Nå har vi hatt prøvedrift i flere dager uten problemer, sier daglig leder Sture Chr. Pilegård ved Hovden Alpinsenter.

Skisenteret har satset 10 millioner kroner på utvidelse til Hovdenut, en høy topp som de nå har innlemmet i landsdelens største alpinanlegg. Det har imidlertid vært mange problemer underveis, og trekket er over et år forsinket. Det ønsker Hovden Alpinsenter nå å legge bak seg, og er i stedet fornøyd med den store utvidelsen. Trekket er på 1.100 meter, og åpner for å kjøre en bakke på 2.200 meter fra toppen av Hovdenut til bunnen av Breive.

— Folk er veldig fornøyde. Det ser ut til at de fleste kjører bakken ved Hovdenut fire - fem ganger, før de setter utfor den litt lengre bakken helt ned til Breive.

- Familievennlig

Pilegård beskriver de nye bakkene som familievennlige. De er merket som blå løyper, og ikke er middels krevende.

Pilegård påpeker, med tanke på sikkerheten, at det ikke er anbefalt å kjøre utenfor oppmerkede løyper da dette terrenget er ekstremt bratt på alle kanter av fjellet og det er stor fare for alvorlige ulykker. Skitrekket som tar folk opp til toppen er et enkelt tallerkentrekk. Selv om Pilegård kaller det for prøvedrift, så er driften som normal for gjestene i skianlegget.

— Vi har kun brukt den betegnelsen i starten for å gardere oss litt. Etter å ha kjørt trekket i et par dager hadde vi en stopp som det tok to dager å fikse. Nå har vi kjørt hver dag siden onsdag, og kan vel gå over til å kalle det ordinær drift, sier Pilegård.

2000 kjørere daglig

Dermed fikk de med seg mesteparten av vinterferien som startet med gjester fra Rogaland i uken som avsluttes nå. Fra og med denne helgen er det sørlendingene som har ferie, og det blir enda større trykk i bakkene. Pilegård regner med at trekket går hver dag fremover.

— Vi har hatt 2.000 kjørere hver dag i uken som gikk. Det økte til 2.500 lørdag, sier Pilegård. Med vinterferie og godvær i vente til uken, regner han med enda flere.

— Nå gjør vi oss klare til storinnrykk, sier Pilegård, og er glad de har enda en bakke å tilby.