SAS har vært fortvilet over forbudet mot bonusopptjening på flyreiser innenlands, forklarer konsernsjef Rickard Gustafson.

Poengene kan opptjenes fra og med tirsdag på flyreiser med SAS eller Widerøe innenlands i Norge.

– Vi kan ikke vente. Vi må kjempe for vår rett til å tilby hele produktet i alle land. Det er ingen grunn til at bonuspoeng skal være forbudt i Norge, som eneste land i verden, sier Gustafson til Finansavisen.

Poengnivåene vil bli som på innenlandsflyginger i Sverige og Danmark. Selskapet har på bakgrunn av juridisk bistand besluttet at bonuspoengene skal begrenses kun til bedriftskunder. Det vil da være en avtale mellom to bedrifter, forklarer Gustafson, og sier at så lenge bedriften godtar avtalen med SAS, kan de ansatte tjene poeng også i Norge. Bedriftskunder utgjør over halvparten av selskapets passasjerer her i landet. De reisende kan deretter bruke poengene privat.

Samtidig tar SAS saken til retten. Selskapet har som mål å tilby bonuspoeng også på privatreiser i løpet av året. Stevningen har vært planlagt siden oktober i fjor.

Forbudet mot bonuspoeng ble innført etter at SAS i 2001 kjøpte Braathens og Norwegian ville utfordre monopolet i norsk luftfart.