— Vi står overfor store utfordringer i Lindesnes som jeg ikke ser vi skal klare uten at vi fortsetter med eiendomsskatt for hus og fritid også i 2014, sier rådmann Rune Stokke.

I to år har innbyggerne og hytteeierne betalt eiendomsskatt i Lindesnes. Det har gitt kommunen en ekstrainntekt på årlig 23 millioner kroner. Pengene er brukt til å kvitte seg med gjelden kommunen har dratt med seg siden 2008. ## Kom med lovnad

I fjor lovet kommunestyreflertallet bestående av Høyre, Venstre og Pensjonistpartiet at skatten skal vekk fra 2014. Men rådmannen vil fortsette og heller justere ned satsene.

— Mens vi i 2013 tar inn totalt 32 millioner kroner, betyr en slik nedjustering at vi får inn 14 millioner kroner, sier Stokke. Men står kommunestyret fast på å fjerne skatten for hus og hytter, får kommunen kun inn åtte millioner kroner.

— I så fall må vi vurdere å legge ned Vigmostad skole, delvis stenge kulturtorvet og dagsenter-tilbudet, sier Stokke.

Må renoveres

Samtidig tvinger det seg fram at noe må gjøres med Lindesnes ungdomsskole som er fullstendig utdatert. Rådmannen foreslår å renovere for 79 millioner kroner. — Men uten eiendomsskatt blir det vanskelig, sier han.