NORGESTURNÉ: Skipet har plass til over 2000 passasjerer og er i sommer på norgesturné. Foto: Jon Anders Skau
NORGESTURNÉ: Skipet har plass til over 2000 passasjerer og er i sommer på norgesturné. Foto: Jon Anders Skau
LANG: Med sine 294 meter er Celebrity Infinity et av de lengste cruiseskipene som anløper Kristiansand i år. Foto: Jon Anders Skau

KRISTIANSAND: Mandag dukket en av årets største cruiseanløp opp ved silokaia i Kristiansand. Med sine 294 meter er Celebrity Infinity en av de største skipene som tar turen innom Kristiansand i år.

Det er ukjent om skipet faktisk har kjendiser ombord, men den er en del av Celebrity cruises sin Solstice-klasse.

Skipet som er registrert på Malta, kom seilende fra Oslo og reiser videre mot Stavanger mandag ettermiddag.

På Kristiansand havns nettside står det ikke hva slags nasjonalitet passasjerene med dette skipet har, men den har en kapasitet på 2046 passasjerer og et mannskap på 999 personer.

Med en bruttotonnasje på 91.000 har den plass til over 16 Fjord Cat eller to og en halv Superspeed. Det er riktignok ikke det største skipet som anløper Kristiansand i år, for det er Independence of the Seas som kommer til sitt tredje og siste anløp i havna i september.

I tillegg til Celebrity Infinity dukket også cruiseskipet Club Med 2 opp i havna mandag. Dette skipet kommer fra Hardangerfjord og setter kursen mot Oslo mandag ettermiddag. I tillegg får havna besøk av majestetiske Queen Victoria på torsdag og Boudicca lørdag denne uka.