Lindesnes: — Tåkelurens dag er viktig for Lindesnes fyr. Det er et av de mest tradisjonsrike arrangementene vi har i området. Folk møter opp uansett virker det som, sier Siri Mathisen, som med god hjelp arrangerte årets dag.

ØRESUS: Filip Olsson fikk virkelig høre kraften i tåkeluren på Lindesnes fyr søndag. Foto: Tore André Baardsen

Det var ruskete vær og kaldt på Lindesnes på søndag, noe som gjorde at arrangøren flyttet de fleste arrangementene innendørs.

— Folk er nok mer vant med at det er et utendørsarrangement hvor man sitter ute rundt fyret og hører på musikk og spiser mat. Men deltakerne tok det veldig fint, og det så ut som om folk koste seg, sier Mathisen.

LYDHØR: Stian Olsson sammen med sønnen Filip og datteren Sanna. Foto: Tore André Baardsen

Tåkelurens dag blir arrangert av fyrmuseet på Lindesnes, og har vært en årlig begivenhet siden 1999. Dagen skal gi folk en mulighet til å gjenoppleve lyden fra den kraftige tåkeluren, som var en viktig oppgave for fyret. Tåkeluren ble tatt ut av drift i 1988. I tillegg til et gjenhør med den kraftige lyden, ble det underholdt med en lang rekke innslag, visesang fra flere artister, kåserilesning, bildeutstilling samt konsert med bandet, Fyrlyd. Familiearrangementet hadde også barnetilbud, med pirattokt, skattejakt og dragflyving, som ironisk nok måtte avlyses på grunn av for sterk vind.