STAVANGER: Det var søndag 4. august i år at de tre bilistene kjørte ulovlig raskt i Lindesnes kommune, skriver Aftenbladet.no. Samtlige saker er nå behandlet i Jæren tingrett og alle de tre bilistene har erkjent fartsovertredelsene.

To av de tre, en mann (62) og en dame (54) er bosatt i Sandnes kommune. Den tredje, en 64 år gammel mann, er bosatt i Time kommune. Alle de tre fartsovertredelsene skjedde i forbindelse med forbikjøringer.

I tilståelsesdommene påpeker Gunn Elin Lode at forbikjøringene fant sted i på en vei med to felt i samme kjøreretning, og med fysisk veiskille mot møtende trafikk. «Det er dermed ikke samme risiko for kollisjon med møtende biler, som ellers gjør seg gjeldende ved forbikjøringer», skriver hun.

Fartsgrensen på veien er 80. Mannen (64), damen (54) og mannen (62) kjørte i henholdsvis 126-, 127— og 135 kilometer i timen.

64-åringen dømmes til 14 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. I tillegg dømmes han til å betale 10.000 kroner i bot og til å tale tap av førerretten. Tapstiden settes til 7 måneder.

54-åringen også hun til 14 dagers betinget fengsel og til å betale 10.000 kroner i bot. Også hun mister førerretten for en periode på 7 måneder.

62-åringen, som kjørte raskest av de tre, dømmes til 30 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager. I tillegg dømmes han til å tåle tap av førerretten. Tapstiden settes til 9 måneder.

62-åringen og 54-åringen har vedtatt dommen.