SØGNE: — Uttalelser om at skolebudsjettet må kuttes med ti millioner kroner dersom eiendomsskatten fjernes er svartmaling og skremselspropaganda. Det er det ingen som har vært inne på som et alternativ, sier Christian Eikeland (Frp).

Forrige uke skrev Fædrelandsvennen at dersom de 20 millionene i inntekter som eiendomsskatten står for i Søgne fjernes før 2016, slik det nåværende flertallsvedtaket tilsier, så vil oppvekstsektoren måtte ta halvparten av kuttet.

Dette har blitt uttalt til det kommunale foreldreutvalget i Søgne (KFAU).— Jeg synes administrasjonen blander seg inn i politikken her, sier Eikeland, og presiserer:

— Vi har hele tiden sagt at vi vil skåne helse, omsorg og skole. Da blir det helt feil av administrasjonen å si at skolen vil få et slikt kutt.

Eikeland sier at han mandag morgen tok opp saken med rådmann Kim Høyer Holum, og fikk tilbakemelding på at det er viktig at administrasjon og politikerne spiller på lag.Frp-eren mener at fjerning av eiendomsskatten blant annet kan kompenseres ved å holde driftsutgiftene nede, og ved mer interkommunalt samarbeid.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få en kommentar fra oppvekstsjef Liv Landaas mandag.