GRIMSTAD: — Dette har vært klart fra den dagen jeg vurderte om jeg skulle ta en periode til som ordfører eller ikke. Det har aldri vært snakk om mer enn åtte år i ordførerstolen for min del. Det tror jeg hverken Grimstad by eller jeg har godt av, sier Antonsen.

Den rutinerte venstrepolitikeren gav beskjed om at han ikke kom til å ta gjenvalg under en diskusjon om biblioteket i Grimstad. Biblioteket har hatt en midlertidig plassering i over tretti år, og nå snakkes det igjen om et nybygg.

— Debatten om biblioteket har vært en evigvarende batalje som alle påtroppende politikere har lovet at de skal løse. Hittil har vi ikke klart det. Jeg håper det er en av sakene jeg kan krysse av på sjekklista mi i inneværende periode. da saken ble diskutert sa jeg at jeg ikke kom til å stille til valg i 2015 og at saken burde bli løst før den tid, sier Antonsen.

Grimstadordføreren har blant annet bakgrunn som statssekretær i næringsdepartementet. I tillegg sitter han i sentralstyret til Venstre. Det er flere som har stilt spørsmål om Antonsen kommer til å kjempe for en stortingsplass neste høst.

— Det spørsmålet er det mange som har stilt meg, men ingen har fått noe svar. Det tar jeg med valgkomiteen dersom det blir aktuelt, sier Antonsen.

Tidlig torsdag sendte han ut følgende twitter.melding: "Sterke 6,8% for @Venstre på Aust-Agder-måling i @agderposten i dag. Over ett år til valget og halvparten av velgerne på plass allerede. Bra!"

— Jeg har som sagt ingen kommentar til noe stortingsvalg. Beslutningen om å gi seg etter to perioder som ordfører står på egne ben, sier Antonsen.