KRISTIANSAND: Kvinnen ble dømt til tvungen psykisk helsevern i 2009, og denne avgjørelsen har nå vært til fornyet prøving i Kristiansand tingrett. Der har retten opprettholdt dommen om at kvinnen skal overføres til tvungen psykisk helsevern.

De psykiatrisk sakkyndige har igjen konkludert med at kvinnen ikke er strafferettslig tilregnelig fordi hun et psykotisk. Samtidig er det i dommen slått fast at kvinnen har brukt alkohol, og at dette i kombinasjon med manglende inntak av medisiner innebærer en stor fare for at hun kan skade andre personer.

Retten har ut fra samfunnsvernet funnet at det er nødvendig med dom på psykisk helsevern. Det er blant annet vist til at hun etter alkoholbruken i mars 2011 ble mer psykotisk, følte seg forfulgt og ble funnet med kniver på bordet i sin leilighet. Deretter ble kvinnen innlagt på sykehus, men lever nå i en bosituasjon med tilsyn det meste av døgnet.

Under straffesaken i 2008 sa kvinnen at hun ikke angret og at hun var uskyldig. Den gang fortalte hun at knivofferet, som tilfeldig satt i sin åpne bil i Tollbodgata, hadde provosert henne, baksnakket henne og at hun ville forsvare seg.

— Jeg satt på benken foran politistasjonen og hørte at han truet meg på livet. Han sa han var jesuskåt, og at han skulle samle alle i Kristiansand mot meg. Derfor gikk jeg bort til bilen, fortalte kvinnen.

FAKSIMILE: Faksimile av Fædrelandsvennens omtale av saken mot kvinnen 24. februar 2009.