EIGERSUND: I en kontroll på E 39 på Krossmoen i Eigersund torsdag ettermiddag ble denne doningen stoppet. Lastet med ti gamle Land Rovere var franskmannen på vei hjem.

— Han var på vei tilbake til Frankrike etter at han hadde kjøpt 30 Land Rovere på en tvangsauksjon på Nærbø. To turer var allerede gjennomført, men da han var på vei med tredje lasset stoppet vi han, sier Sverre Dybdahl i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

Først prøvde franskmannen å kjøre forbi og unngå kontrollen, men veivesenet fikk hentet den tilbake igjen.

— Han skulle ta Superspeed og kjøre til Frankrike. Han er nok på kaia nå, etter at vi fikk hjulpet ham med å sikre lasten skikkelig, sier Dybdahl.

3000 i gebyr

— Det ble både vektgebyr og omlasting ned til lovlig vekt. Lasten var også svært dårlig sikret, forteller Dybdahl til Aftenbladet, som først omtalte saken.

Franskmannen, som er en ivrig Land Rover-samler, fikk et gebyr på 3000 kroner. Det betalte han på en kreativ måte.

- Siden han var for tungt lastet, kjørte han til en skrotnisse og solgte noen motorer og forstillinger. Pengene han fikk, brukte han til å betale boten, ler Dybdahl.

Lastebilen, som var av det eldre slaget, hadde han også kjøpt med hensikt å frakte de 30 Land Roverne hjem til Frankrike.

Sjeldent tilfelle

Lasten måtte sikres betydelig bedre før franskmannen fikk kjøre videre.

— Heldigvis er det sjelden vi ser slik. Det var ikke godt nok sikret, sier Dybdahl.