MANDAL: — Ja, det er bare å innse at de forlengst er blitt for slitte og gamle. Så nå ønsker vi å skifte dem ut, forteller Patricia Hartmann i Mandal Handel og Service Forening.

31 juleranker kommer på plass før jul, som vil si hele gågata og Torjusheigata.

Ikke billig

Helt billig er slikt jo ikke. 250.000 kroner koster julestasen. I tillegg kommer frakt og montering. Alle juleranker i sentrum skal byttes ut.

Hartmann sier at det bør være et felles ansvar mellom butikkdrivere, bedriftseiere og gårdeiere for å gjøre sentrum mer attraktiv og triveligere. Derfor spørres nå alle om å bidra for å få skikkelig julestemning i Mandal sentrum også i år.

Viktig handel

— Vi skal jo prøve å øke kundetilstrømningen, ferdselen og handel i byen. Julehandelen er svært viktig for å beholde en levende by hele året, påpeker hun.

I tillegg trenge det også penger til strøm og elektrikerarbeid på eksisterende julebelysning i Bryggegata, samt transport og lagring av Polarstjernen som også i år kommer på Giert Karis plass.

Lite julete

Hva angår Øvrebyen blir det ikke mye julestemning utendørs her. Hele gamle rutebilstasjonen er en stor byggeplass mens det nye kjøpesenteret bygges.

— Så det får vi komme tilbake til neste år når senteret står ferdig, sier Hartmann.