Rovviltkontakt Tom Aurebekk Udø i Statens naturoppsyn undersøker en av de drepte sauene til Vidar Løvdal. Anders Dahlgren, Trond Steiner Løvdal, Jan Ivar Horrisland og Vidar Løvdal følger med. Foto: Steffen Stenersen

VENNESLA/KRISTIANSAND: — Jeg synes det er veldig bra at fellingstillatelsen kom på plass såpass fort. Det er ikke moro at ulven lusker rundt, sier sauebonde Vidar Løvdal.

Onsdag fant han fire av sauene sine drept i Øvrebø. I tillegg var ett lam skadet.

- Trolig ulv

Statens naturoppsyn undersøkte onsdag ettermiddag de fire døde sauene. De antok at en ulv hadde vært på ferde, etter at sauene blant annet var blitt bitt i strupen.

— Avlivningsmetodene viser tydelig at dette er en ulv, sa rovviltkontakt Tom Aurebekk Udø i Statens naturoppsyn til Fædrelandsvennen.

Fellingstillatelse

Torsdag ga Fylkesmannen i Vest-Agder fellingstillatelse for ulv i kommunene Vennesla, Kristiansand, Søgne, Songdalen, Mandal, Marnardal, Audnedal, Hægebostad og Åseral.

Bakgrunnen for tillatelsen er de drepte sauene i Øvrebø.

— Etter Fylkesmannens vurdering er det fortsatt skadepotensial på innmark og i gårdsnære områder, skriver Fylkesmannen i en pressemelding.

Fellingstillatelsen er gitt til Vest-Agder Bondelag og Vest-Agder Sau og Geit, og er gyldig fra 26. september til og med 10. oktober.

Sauene i trygghet

Når det gjelder de øvrige sauene til Vidar Løvdal, skal de nå være i trygghet.

— Jeg har fått hjem alle mine 61 sauer. De skal være trygge innenfor innhegningen, forteller han.

Fylkesmannen oppfordrer i pressemeldingen saueeiere til å passe ekstra godt på sauene fremover.