En 17 år gammel gutt, bosatt på Varhaug, er pågrepet og siktet for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård. Politiet sperret tirsdag formiddag av et område der 17-åringen bor. Han nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Det er bistandsadvokat til familien til Sunniva Ødegård, Harald Øglænd, som bekrefter til NRK at den siktede 17-åringen nå er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Mor var til stede under fengslingsmøtet

Tirsdag ettermiddag var det fengslingsmøte i Varhaug-saken.

– Vi begjærte to ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll på grunn av faren for bevisforspillelse, sier politiadvokat Marte Benedicte Engesli Lysaker.

Engesli Lysaker opplyser også at den siktede motsatte seg fengsling. Politiet ønsket ikke å si noe om motiv eller dødsårsak. De ville heller ikke gå ut med tidspunkter eller en ruten de mener Sunniva Ødegård har gått.

– Vi vil ikke binde oss. Vi ønsker fortsatt observasjoner fra vitner som kan ha sett noe i området i løpet av kvelden, sier Engesli Lysaker.

17-åringens forsvarsadvokat, Tor Inge Borgersen, ønsket ikke å snakke med pressen etter fengslingsmøtet.

Moren til 17-åringen var til stede under fengslingsmøtet.

Lukkede dører

Dommer Espen Skjerven valgte å stenge dørene på tinghuset i Sandnes under fengslingsmøtet av 17-åringen. Han viste til at saken har fått stor oppmerksomhet i media, og at etterforskningen fortsatt er i en tidlig fase.

– Det kan komme frem opplysninger som vanskeliggjør videre etterforskning dersom de deles i media, sa Skjerven.

Dommeren viste også til siktedes alder og vernet om privatliv.

Aktor er Marte Benedicte Engesli Lysaker. Forsvarer er Tor Inge Borgersen.

foto
Her er Harald Øglænd, bistandsadvokat for familien til Sunniva Ødegård, og aktor Marte Benedicte Engsli Lysaker. Foto: Tommy Ellingsen

Innbrudd i nærheten samme kveld

Den siktede 17-åringen er fra Varhaug og er kjent for politiet fra tidligere, men ikke for voldsepisoder.

Politiet understreker at 17-åringen som er siktet ikke er den samme personen som kameraten Sunniva var på vei hjem fra da hun ble drept.

Det opplyste politiadvokat Herdis Traa på en pressekonferanse på politihuset i Stavanger tirsdag morgen. Se video i bunnen av artikkelen.

17-åringen skal også være mistenkt for et innbrudd i Trekløveren barnehage på Varhaug samme kveld. Det bekrefter politiadvokat Herdis Traa overfor Aftenbladet.

– Dette har vi fra opplysninger vi fikk etter å ha kommet i kontakt med denne personen mandag, sier Traa, som ikke vil kommentere andre politisaker 17-åringen har vært involvert i.

Barnehagen er en cirka ti minutters spasertur fra stedet hvor Sunniva Ødegård ble funnet død.

Politiet fikk melding om innbruddet søndag klokken 22.40. Det var vaktselskapet som tok kontakt etter at innbruddsalarmen hadde gått av.

– Alarmen gikk da en rute i inngangsdøra ble knust. Politiet var på stedet rett rundt klokken 23 og sikret spor, sier politioverbetjent Morten Slettebø iJæren lensmannskontor.

17-åringen settes også i forbindelse med en brann på Varhaug ungdomsskole 7. juli i år, ifølge NRK.

Etter fengslingsmøtet gikk 17-åringens forsvarer, Tor Inge Borgersen ut bakveien uten å snakke med noen fra pressen.

Her er politiets Twitter-melding om brannen:

Politioverbetjent Slettebø sier til Aftenbladet at både innbruddet i barnehagen og skolebrannen er under etterforskning. Han kan imidlertid ikke bekrefte at 17-åringen er mistenkt i noen av sakene.

– Det er ingenting som tyder på nært forestående siktelser i noen av sakene, sier Slettebø.

Sperret av område

Politiet sperret tirsdag formiddag av et større området på Varhaug der 17-åringen bor, ikke langt unna der Sunniva Ødegård bodde. Sperringene ble satt opp omtrent samtidig som politiet gikk ut med den siste utviklingen i saken, at tenåringen fra Varhaug er siktet for drapet.

foto
Politisperringer rundt siktedes bolig på Varhaug. Foto: Jan Inge Haga

Nekter for beskyldningene

17-åringen satt i avhør hos politiet i går kveld da han ble siktet. Han nekter å ha gjort det han har siktet for, men han har vært på funnstedet.

Personen meldte seg for politiet. Hans forsvarer er advokat Tor Inge Borgersen.

Mannen som er siktet har sittet i avhør hos politiet natt til tirsdag etter at han ble siktet. Han ble avhørt av en Kripos-ansatt. Den siktede nekter for å ha gjort det han er siktet for, men forteller at han har vært på åstedet.

Politiet begjærer to ukers varektektsfengsling med brev- og besøksforbud i dag, tirsdag.

foto
Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug klokken 03.09 natt til mandag 30. juli. Foto: Politiet

Ønsker fortsatt tips

– Han er siktet etter omfattende etterforskning og vitneforklaringer. Vi har hatt bistand fra Kripos teknisk og taktisk. Det er gjort vitneavhør i andre politidistrikt, men vi vil presisere at vi er inne i en tidlig fase i etterforskningen. Mye arbeid gjenstår, og arbeidet pågår for fullt. Vi er inne i en veldig innledende fase. Sunniva vil bli obdusert tirsdag, og det vil gjøres omfattende tekniske undersøkelser på Varhaug. Derfor er vi svært interesserte i tips fra publikum, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl.