Det solide defensive spillet lå til grunn for den klare seieren over A-nasjonen Danmark. Danskene har vanligvis vært en veldig vanskelig nøtt å knekke for de norske ishockeykrigerne, men ikke denne gangen.— Vi har fått en fin start på OL-kvalifiseringen. Det var en jevn kamp, men vi var gode i overtallsspillet og klart best foran de to målene, sa manager Geir Hoff til NTB.

Aller bakerst på det norske laget spilte Pål Grotnes nok en gang en solid kamp. Fortsetter Halmstad-keeperen har norsk ishockey endelig funnet en stø og sikker sisteskanse i norsk-svensken. Han og Trondheims Lars Erik Spets spilte for øvrig sin første offisielle landskamp for Norge.

— Grotnes gjør en veldig god jobb, han holder nullen og står en kjempebra kamp, skrøt Hoff om Norges keeperfunn.

Torsdagens kamp viste kanskje at Norge har tatt et skritt videre i utviklingen mot eliten. Det kunne fort blitt en tung norsk åpning med to utvisninger i løpet av de fire første minuttene. Men nordmennene red stormen av i 3 mot 5-undertallet effektivt. Det norske laget var dessuten frekke nok til å ta ledelsen like etter Morten Ask var tilbake på siden i 4 mot 5. Tore Vikingstad var våkent framme på returen fra Mats Tryggs skudd. (©NTB)