VENNESLA: En ung mann ble slått ned utenfor vinmonopolet i Vennesla lørdag natt. Vedkommende var bevisstløs da han ble funnet, og det ble tilkalt ambulanse.

— Vi fikk meldingen klokken 04.31, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt. Da ambulansen kom frem var den bevisstløse 21-åringen våknet til, og skal ha gått løs på ambulansepersonellet.

- Det ordnet seg etterhvert, og han ble med ambulansen likevel, sier Kvitne.

Det viste seg, da de fikk snakket med mannen, at noen skal ha lekeslåss, og så har det gått litt galt.

21-åringen hadde fått et kutt i hodet.

Her er politiloggen natt til søndag:

**22.17 - Forsøkt kvalt av en mann

LINDESNES:** Ved Buhølen i Lindesnes skal en bevisstløs jente ha blitt forsøkt kvalt av en mann, lyder meldingen. Det viser seg å være en sterkt overdrevet melding. Hun blir til slutt kjørt til legevakt i Mandal av privatpersoner.

22.40 Truet med pistol

**22.58 Fryktet innbrudd

KRISTIANSAND:** En en nabo som ser at noen bærer ut ting av et hus, med lommelykt, ringer politiet.

  • Vi reiser ut til Justlia med en bil for å undersøke om det foregår noe kriminelt, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt. Det viser seg imidlertid å være flytting som foregår.

**23.37 Bråk på Hovden

HOVDEN:** Det kommer melding om bråk på utestedet XO på Hovden. En beruset mann har løpt fra stedet rett før politiet kom.

**23.42 Støy fra privathus

FARSUND:** Politiet mottar klage på høy musikk i Farsund, og rykker ut til stedet.

**23.51 18-åring slo vakt

LINDESNES:** En vakt på en konsert i Lindesneshallen melder om en rabiat gjest

— Det viser seg å være en 18 år gammel beruset mann som har laget bråk og slått til vaktene. Han har litt problemer med å ta til seg fornuftige velvalgte ord, og blir kjørt til arrest i Kristiansand, sier operasjonsleder Kvitne.

**23.54 Utforkjøring

GRIMSTAD:** En bil kjører utfor ved Bergemoen i Grimstad på E 18. Det er ingen personskade, og minimale skader på kjøretøyet.

Det er speilblankt på stedet, og politiet varsler veitrafikksentralen.

**00.00 Slått til vaktene

ARENDAL:** En brysom gjest skal ha slått til en av vaktene ved et utested i Arendal. Det er rolig når politiet kommer til stedet, og de bortviser mannen.

**00.04 Bråk fra konsert

ARENDAL:** En rockeklubb har leid lokalene til TigerTiger i Arendal. Flere beboere i området reagerer på støyen fra konserten, og ringer politiet. Politiet ber publikum om å ta dette opp med rette kommunale instanser, samt gårdeier.

**00.05 Hasardiøs kjøring

SØGNE:** Det kommer inn en melding om en sort pickup som kjører rundt med fulle passasjerer på lasteplanet i Tangvall i Søgne. Politiet tar en sveip i området, men ser ikke noe til bilen.

**00.14 Slått løs tann

SØGNE:** En kryptisk melding kommer inn til politet om at noen skal bli jaget rundt av et uvisst antall personer på Tangvall i Søgne.

Patruljen får brakt på det rene at det er to personer som skal ha kommet i klammeri, og den ene har fått slått løs en tann.

  • Gjerningspersonen er 18 år, og bosatt i Kvinesdal, sier operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt.

**00.15 Kastet flasker fra bil

SONGDALEN:** En bilfører ringer politiet etter at han skal ha blitt forbikjørt av en bil der passasjerene kaster flasker ut av vinduet. Melders bil er blitt truffet av en av flaskene.

Registreringsnummeret som blir oppgitt stemmer imidlertid ikke overens med biltypen som rapporteres inn. En patrulje på E39 stanser diverse biler, uten resultater.

**00.28 Brukket nese

KRISTIANSAND:** En bevisstløs person blir funnet ved Oddemarka Auto i Kristiansand. Politiet kjører vedkommende til legevakta, trolig har vedkommende fått brukket nesen. Overfallet har sannsynligvis skjedd inne på bensinstasjonsområdet, og saken vil bli etterforsket. Den fornærmede er en 22 år gammel person.

**00.35 Falsk leg og narko

KRISTIANSAND:** En 17 år gammel gutt forsøker å sno seg unna ved å vise falsk legitimasjon på utestedet Leopold i Kristiansand. Politiet pågriper mannen og han vil i tillegg til å bli anmeldt for dokumentfalsk, også bli anmeldt for besittelse og bruk av hasj.

**00.38 Stjålet pc-utstyr

TVEDESTRAND:** Politiet får melding om et innbrudd i en bolig i Tvedestrand. Tyvene har knust et kjøkkenvindu og stjålet en pc og en printer. Det vil bli foretatt åstedsundersøkelse senere i dag.

**00.45 Strongest there is

ARENDAL:** Det blir meldt om slåssing utenfor Fisherman's Pub i Arendal. En patrulje i området ankommer stedet, og ting roer seg.

**00.45 Ampert i Flekkefjord

FLEKKEFJORD:** 15-20 ungdommer har stimlet sammen på Torvet i Flekkefjord, og en innringer melder om amper stemning, og at det er like før det braker løs. Politiet har ingen ledige ressurser å sette på saken.

  • Vi har ikke fått flere meldinger, så da har det nok løst seg, sier operasjonsleder.

**00.55 Bråk i Mesopotamia?

SØGNE:** Politiet har fått melding om bråk utenfor Mesopotamia i Søgne, men bråkmakerne har forlatt stedet før politiet rekker å ta seg til Mesopotamia.

**00.59 I fyllearresten

KRISTIANSAND:** En patrulje har tatt hånd om en overstadig beruset person i Vestre Strandgate. Personen kjøres via legevakta, før vedkommende blir klarert for arresten

**00.55 Slått i ansiktet

KRISTIANSAND:** En person er blitt slått gjentatte ganger i ansiktet på en privatadresse på Hellemyr. Gjerningspersonen har stukket av i bil, og fornærmede vil muligens anmelde dette i løpet av dagen.

**01.00 Slo mann i ansiktet med glass

ARENDAL:** En kvinne skal ha slått et glass i ansiktet på en mann ved Pollen restaurant og bar i Arendal. Mannen skal ha fått en løs tann som følge av angrepet. Den mistenkte, en 23 år gammel kvinne fra Tønsberg, blir pågrepet og kjørt til arresten. Her sparker hun en politibetjent, og blir i tillegg til volden mot mannen, anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

**01.27 Slått ned i Arendal

ARENDAL:** En person skal ha blitt slått ned på Langbrygga i Arendal. Patruljen leter etter gjerningsmannen etter en beskrivelse av vedkommende. Fornærmede ønsker ikke bistand, og anmelder ikke forholdet.

**01.30 ATV utfor

VENNESLA:** En ATV blir funnet i grøfta ved Kile i Hægeland. Det er ingen på stedet.

**01.38 Falsk leg igjen

KRISTIANSAND:** En patrulje ankommer utestedet Leopold, der ungdom forsøker å bruke falsk legitimasjon for å komme inn.

**01.40 Taxi? Nei, takk. Heller fyllearresten

KRISTIANSAND:** Politiet plukker opp en beruset person i Vestre Strandgate utenfor Mega, som ikke er istand til å ta vare på seg selv. Patruljen kjører vedkommende til legevakt, der han kommer til hektene og får mulighet til en taxi hjem. Men personen velger heller drukkenskapsarresten.

**01.52 Kranglete passasjerer

ARENDAL:** En drosjesjåfør ringer fra Tromøya, der han har problemer med noen passasjerer. Kort tid etterpå ringer han tilbake og melder om pent vær, og det blir ingen utrykning.

**01.59 Besøksforbud

MANDAL:** En kvinnelig gjest på restaurantent Soldekket ringer og melder fra om at en person som har besøksforbud for vedkommende befinner seg inne på stedet. Politiet rykker ut, men vedkommende forlater stedet før patruljen ankommer.

**02.07 Bil i grøfta

IVELAND:** En bil kjører av veien ved Vatnestrøm i Iveland. Når politiet kommer til stedet, er bilen vekk. Politiet har heller ikke fått noe registreringsnummer av melder.

**02.24: Forvirret og beruset

MANDAL:** En huseier ringer politiet og forteller at det står en beruset person og banker på døren. Politiet dukker opp, og kjører den noe forvirrede 30-åringen hjem til hans bopel.

**02.31 Slåssing over en lav potet

KRISTIANSAND:** Det ringes inn til politiet da det oppstår slåsskamp utenfor potetbua på Torvet i Kristiansand. Politiet kommer til stedet, og partene sendes i hver sin retning, forhåpentligvis utstyrt med hver sin bakte potet på vei hjem til en fredelig natt.

**23.45- 02.30 Fartskontroll

LYNGDAL:** En person blir fratatt førerkortet på E 39 i Lyngdal, etter å ha kjørt i 88 km/t i 60-sonen. Fem bilførere blir ilagt forenklede forelegg for fartsovertredelse.

**21.30-22.30 Fartskontroll 2

LISTA:** Det er dårlige føreforhold med kraftig snøvær. Politiet foretar stikkprøver og korte kontroller i området, men det blir ikke avdekket noen overtredelser.

**03.00 I fyllearresten

ARENDAL:** En ung dame blir innbrakt i arresten fra Kirkegata. Hun er 21 år gammel, og meget beruset. Natten tilbringer hun i fyllearresten.

**02.59 Tisser bak taxibua

KRISTIANSAND:** En 27 år gammel kvinne blir innbrakt og anmeldt for å ha urinert bak drosjebua i Vestre Strandgate. 27-åringen er fra Søgne, og vil nok helt sikkert gjøre sitt fornødne innendørs heretter.

**03.03 Forulemper politiet

GRIMSTAD:** En person innbringes fra Juskestredet i Grimstad etter å ha laget bråk. Han setter seg til motverge under pågripelsen, og forulemper offentlig tjenestemann. Vedkommende er en 20-åring fra Grimstad.

**03.11 Slåsskamp

LYNGDAL:** En privatperson har kjørt en person til sykehus i Flekkefjord etter en slåsskamp ved Alléen i Lyngdal. Fornærmede vurderer å anmelde gjerningspersonen.

**03.17 Beruset og forvirret 2

KRISTIANSAND:** En beruset og noe forvirret mannsperson i Festningsgata blir plukket opp av politiet, kjørt til legevakt for sjekk, og deretter satt i drukkenskapsarrest.

**03.17 Ampert på Happy Times

ARENDAL:** Politiet tar en tur innom Happy Times i Arendal etter melding om amper stemning. Men når patruljen ankommer stedet, har bråket roet seg.

**03.21 Høy musikk

GRIMSTAD:** I Ankerveien i Grimstad blir det meldt om høy musikk fra en privatfest. Politiet har ingen ledige ressurser å sende.

**03.26 Høy musikk 2

ARENDAL:** Politiet i Arendal oppsøker en bolig i sentrum, der naboer har ringt og klaget over høy musikk. Etter pålegg demper festen seg.

**03.49 Forvirret

KRISTIANSAND:** En person forsøker å ta seg inn i en bolig i Møllevannsveien der han er uønsket. Den forvirrede personen blir kjørt til legevakta og innlagt til observasjon.

**03.51 Høy musikk 3

GRIMSTAD:** Fra et hus i sentrum ljomer det ut høy musikk, og politiet må be festdeltagerne om å dempe seg.

**03.54 Voldsalarm

KRISTIANSAND:** Ved Oddemarka auto utløses en voldsalarm, og politiet iler til stedet. Det viser seg å være en feilmelding.

**04.05 Pirat?

MANDAL:** Politiet får melding om en mulig pirattaxi i Mandal sentrum. Patruljen tar kontakt med bilfører, som påstår han kun har kjørt hjem noen kamerater.

  • Dette er en bil kommer til å ha litt i bakhodet fremover, sier operasjonsleder Kvitne.

**04.30 Bekymret for full gjest

KRISTIANSAND:** En gjest har forlatt en privatfest i beruset tilstand, og er dårlig kjent i området. De gjenværende på festen blir bekymret for ham. Det er kaldt ute og han er godt påseilet og dårlig kledd. Patruljen finner etterhvert karen og får kjørt ham tilbake til festen.

**04.40 Utforkjørsel

KRISTIANSAND:** En bil glir av veien ved Kartheia i Kristiansand. Det blir kun materielle skader på bilen, ingen personskade.

**04.52 Innbrudd

SØGNE:** Et hus i Søgne har hatt ubudne gjester, og det er stjålet ringer, armbånd og øredobber. Tyven skal ha kommet seg inn via et vindu.

**05.00 Promille?

ARENDAL:** Politiet får melding om mulig promillekjører i arendal, og undersøker saken.

**05.17 Tok lyktestolpe

KRISTIANSAND:** En bil er kjørt av veien på E 18 Bjørndalssletta i Kristiansand. Bilen er kraftig revet opp i bakkant, og har dratt med en lyktestolpe.

Begge personene i bilen nekter for å ha kjørt, og begge to fremstår som påvirket. Derfor blir også begge innbrakt og fremstilt for utvidet blodprøve.

**08.08 Rigget til innbrudd

KRISTIANSAND:** Det har vært gjort forsøk på innbrudd hos Veiprodukter på Lund. Ved et knust vindu har tyver forsøkt å komme seg inn, men har utløst alarmen og antagelig latt seg skremme av denne. Ingen er på stedet når Securitas ankommer, og politiet sjekker åstedet.

**09.24 Stjålet snøfreser

ARENDAL:** Fra Skogveien på Hisøya er det blitt stjålet en snøfreser av merke Honda 970. **10.58 Innbrudd

ARENDAL:** Det har vært innbrudd ved en bedrift på Malmbrygga i Arendal. Tyvene har banet seg vei med å knuse glasset i en inngangsdør, og har stjålet vekslepenger fra et kassaapparat.

**11.32 Innbrudd

KRISTIANSAND:** Det har vært innbrudd i en bolig på Brennåsen. Huseier og en person som vedkjenner seg å ødelagt noe, er blitt enige om å gjøre opp seg imellom.

**11.42 Stjålet bil

KRISTIANSAND:** En rød Chrysler Neon med kjennemerke PX 32235 er blitt stjålet fra Ryensveien i Tveit i løpet av natta.

**12.16 Vinglete 70-åring

KRISTIANSAND:** En bilfører ligger bak en bil på Rv9 fra Mosby i retning Kristiansand, og ringer politiet for å rapportere mistenkelig kjøring.

Bilisten vingler i veibanen, overser fotgjengere og kommer stadig over i motsatt kjørefelt. Politiet får stanset bilen, og føreren, en kvinne i begynnelsen av 70-årene får førerkortet sitt beslaglagt.

12.54 Trafikkuhell

På E 18 ved Rannekleiv har politiet bistått under et trafikkuhell. Falken fjerner bilene.

**12.56 Innbrudd i Lillesand

LILLESAND:** Ved et hus i Lillesand oppdager huseieren når han kommer hjem at huset er endevendt. Det skal være stjålet en god del, og politiet kommer på åstedsbefaring senere.