Frank Løke skal ha forlatt den norske VM-troppen i dag. Ifølge TV 2 Sporten skal de første rapportene fra landslagssjef Hedin gått på at Løke hadde slått opp ankelskaden sin. Det skal nå ikke vise seg å stemme.

— Det er en kombinasjon mellom skadesituasjonen og brudd på interne spillerregler som gjør at han blir sendt hjem , sier hovedleder for VM-troppen, Espen Karlsen, til tv-kanalen.

Ferdig under Hedin

Han ønsker ikke å gå i detalj rundt regelbruddet, men ifølge TV 2 Sporten skal Løke ha brutt regler i forhold til alkohol og leggetider. Dette skal ha skjedd etter en middag med resten av den norske troppen i går kveld.

Nå er Løke ferdig på landslaget under Robert Hedin.

- Det er det som er trist. Landslagsledelsen har sagt at Løke ikke er aktuell for landslagsspill så lenge dagens landslagsledelse er ansvarlig, sier Karlsen.

TV 2s håndballekspert Frode Scheie støtter avgjørelsen.

-Jeg synes det er en veldig kjip sak. Først og fremst for Frank Løke selv, som har ødelagt for sin egen landslagskarriere, i hvert fall de nærmeste par årene. Og for landslaget i forhold til ry og omdømme. I verste fall er det ødeleggende for norsk håndball, sier han.

Ikke første gang

Dette er ikke første gangen Frank Løke havner i trøbbel. I 2007 ble strekspilleren tatt på fersken da han kjøpte øl fra fra en makedonsk lastebilsjåfør på en parkeringsplass i Göteborg i Sverige sammen med Bjarte Myrhol, Alexander Buchmann og JanThomas Lauritzen.

Ett år senere ble Løke og Myrhol arrestert for å ha gjort hærverk på en bil, og tilbrakte natten i arresten i Paris.

2009, under VM den gangen, ble han straffet for å ha ødelagt inventar på hotellet det norske laget bodde på.

Det var også Frank Løke som skapte bruduljer da han skrev under for både Zagreb og danske Skjern samtidig. Han ble utestengt fra europacupspill i flere måneder etter den episoden.

Tok avstand

Før Frank Løke forlot Sverige og den norske VM-troppen, gjorde han seg også bemerket ved å fyre av en voldsom verbal kanonade mot det danske landslaget.

– Jeg unner dem ingenting. Jeg hater de jævla danskene! sa han til TV 2 da han ble spurt om danskenes eventuelle finalesjanser.

Det førte til at håndballforbundet la ut en uttalelse fra den samlede norske VM-troppen som tar avstand fra Løkes utfall.

– Forutsatt at Frank Løke er korrekt sitert i sine synspunkter om det danske laget som er gjengitt på tv2sporten.no, tar den samlede norske troppen avstand fra disse uttalelsene. Håndballgutta ønsker derimot alle semifinalelagene lykke til i sine kommende kamper, heter det i en pressemelding håndballforbundet offentliggjorde på sine egne nettsider.