ARENDAL: Det er i et intervju med magasinet Vi Menn at 27-åringen står fram og forteller om månedene som er gått etter politidrapet 4. mars.

– Pokker at jeg var ruset den natta. Hadde jeg vært edru, ville jeg stoppet for patruljen, som jeg har gjort tidligere. Pokker ta rus, sier mannen i intervjuet.

LES OGSÅ: — Han var en svært respektert politimann

LES OGSÅ: Siktet for uaktsomt bildrap på politimann

Hadde defekt baklys

Han var ruset da en politipatrulje ønsket å stoppe ham øst for Arendal. 27-åringen sier at han ikke forstod hvorfor politiet ønsket å stoppe ham, til tross for at han hadde ranet til seg bilen med kniv.

Årsaken til at politiet fattet interesse for rogalendingen skal ha vært at bilen han kjørte hadde defekt baklys. Like vest etter Grimstadporten stod Børge Ivarsen og kollegaen i politienhet ”Golf 2-0” da mannen kom kjørende i høy hastighet.

Bilen som 27-åringen kjørte traff den rutinerte politimannen og han falt til bakken med dødelige skader. Ifølge Vi Menn skal han 27-åringen ikke ha visst hva han traff. Han omtales i bladet som om fortumlet og mørbanket.

Visste ingenting

I Kristiansand ble 27-åringen stoppet i bunnen av Myrbakken, like ved påkjøringen til E 39. Da hadde han krysset midtdelerne. En hundefører i kristiansandspolitiet fikk kontrollen over politidrapsmannen og han ble kjørt på sykehus med politivakt.

– Mens jeg lå på sykehuset etter pågripelsen, begynte bruddstykker av dramatikken å dukke opp, og jeg spurte hele tida om det var en politimann eller bil jeg traff ved Grimstadporten. Men de to politimennene som passet på meg, svarte ikke. De var antakelig også uvitende. Men jeg skjønte at noe var alvorlig, forteller 27-åringen til Vi Menn.

Til magasinet forteller 27-åringen, som var på rømmen da drapet skjedde, at årsaken for turen til Arendal var ”damegreier”. Politiet i Vestfold etterforsker drapssaken videre. Det er ikke klart når rettssaken mot 27-åringen starter.

I Hannevika ble 27-åringen pågrepet. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad