KRISTIANSAND: — Dette er streikebryteri, ledelsen forholder seg ikke til reglene. Vi blir møtt med en vegg av arroganse, sier en oppgitt streikeleder for Unio på Sørlandet sykehus, Ingunn Midtdal Abildgaard. Mellom 15 og 20 mennesker er innkalt for helgen, for å ivareta liv og helse, i følge Olsen.

Unio har innvilget 13 av 14 søknader om dispensasjon. En søknad kan inneholde flere stillingsfunksjoner, så det er flere enn 13 mennesker. Sykehusledelsen skal i følge Midtdal Abildgaard søke dag for dag og helg for helg om dispensasjoner.

— Dette er spillereglene de må følge, og det gjør de ikke. Hvis vi hadde fått søknader om dispensasjoner for funksjoner som har med å ivareta liv og helse, hadde jeg vært helt innstilt på å innvilge dette, sier hun.

Dispensasjonene som er gitt er til sykepleiere og fysioterapeuter blant annet innen akuttavdelingen.

Fredag ble det avlyst 10 dagkirugiske inngrep ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

— Hva som blir konsekvensen utover i neste uke har vi ikke en samlet oversikt over, ei heller på hva slags inngrep dette dreier seg om, opplyser Runa Jonassen, informasjonssjef ved Sørlandet sykehus.

Streiken skal ikke ramme behandling av: barn, kreftpasienter, øyeblikkelig hjelp, keisersnitt eller pasienter som kan få sin helsetilstand forverret som følge av en utsettelse.

— Dette gjøres det en medisinsk vurdering på i hvert enkelt tilfelle, opplyser Jonassen.