11 KILO: Denne breiflabben fikk Jørgen Kristiansen fredag morgen i garnet. Etterhvert som valgkampen kommer i gang, vil nok ganske mange, ganske ofte,få assosiasjoner til denne fiskearten. Foto: PRIVAT

KRISTIANSAND : KrFs ordførerkandidat er klar til å gå over til stemmefiske igjen fra lørdag middag. De siste dagene har han ladet opp med fisketurer utenfor sitt kjære Flekkerøy sammen med familien.

— De siste ukene har vært tøffe. Man tanker over livets skjørhet. Da er det fantastisk å få litt ekstra tid sammen med de som betyr mest, ens egen familie. Vi har hatt noen flotte opplevelser med fisking, sier han.

Fredag morgen dro han breiflabbgarnet sammen med sin far brøytesjefen og sønnen Oscar (7). Og jammen var det ikke en sværing i garnet Hele 11 kilo veide breiflabben.

— Vi har hatt ute garn fem ganger og fått fangst i fire av dem. 11 kilo er ikke superstort. De kan bli enorme, men det er ikke lite heller. Breiflabb er en merkelig fisk å se til, men fantastisk i smaken, sier Kristiansen, som selvsagt har en oppfatning også om hvordan den bør spises.

— Ovnsbakt med bacon. Nygrodde popteter og hollandaise-saus. Fantastisk, sier han.