KRISTIANSAND: – Det er oppdaget en skrape i skroget ved siden av lasteromsluka på siden av flyet. Vi vet ikke om det er en bagasjetralle eller noe annet som har ført til ripa, men det skal ikke store ripa til før vi krever en inspeksjon av mekaniker for å være hundre prosent sikre, forteller informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen til fvn.no.

Rute SK208 skulle ta av fra Kjevik klokken 07.20, men rett før avgang fikk passasjerene beskjed om at flyet ble innstilt på grunn av et hull i bagasjeluka.

– Det er nok ikke snakk om et hull. Det er en liten ripe på to til tre centimeter. For menigmann virker den betydningsløs, men vi er nødt til å være hundre prosent sikre på at det ikke er noe som kan føre til at trykket i kabinen faller, forklarer Johansen.

Kanselleringen har ført til at passasjerene må vente i to timer til neste avgang. SAS har tro på at de skal klare å få med alle passasjerene på den avgangen.

– Det er beklagelig overfor passasjerene, men vi har sikkerheten i høysetet selv om skaden virker å være uskyldig, sier Johansen.