KRISTIANSAND/ARENDAL: Det var 29. mai i år at en 29 år gammel mann rømte fra psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Mannen som er dømt til en lengre fengselsstraff for å ha kjørt på og drept politimannen Børge Ivarsen ved Grimstadporten, var på en såkalt frigangsperiode på under én time da han valgte å rømme.

Ranet og stakk

På Lund i Kristiansand ranet han til seg en Volkswagen Lupo ved å true bileieren med en kniv. Mannen kjørte østover på E 18 og ble oppdaget av en politipatrulje mellom Lillesand og Grimstad.Der startet det en voldsom biljakt som til slutt endte med at politiet foretok en såkalt forsettlig påkjørsel av fluktbilen på Nedenessletta i Arendal. Før pågripelsen fulgte totalt tre politibiler etter 29-åringen.

Fluktbilen var å betrakte nærmest som et vrak etter påkjørselen. Også politibilen, som ble benyttet til å sette ransmannen ut av spill, ble påført store skader.

Over 300.000 kroner

Nå krever politiet erstatning for skadene som beløper seg til over 281.000 kroner. I tillegg krever politiet penger for å ha vært uten tjenestebil i nesten én måned samt andre småutgifter.Erstatningskravet er på over 307.000 kroner.

Agder politidistrikt opplyser til Fædrelandsvennen at den aktuelle tjenestebilen fortsatt står hos bilredningstjenesten og at skaden ikke er utbedret.

Det er fortsatt ikke tatt stilling til om bilen skal kondemneres eller fikses opp.

Erstatningskravet er rettet mot If forsikringsselskap.