KRISTIANSAND: Ifølge tiltalen har han slått og sparket kvinnen, lugget henne, brukket armen på kvinnen, stukket henne med skrujern, slått henne med jernstang, tatt kvelertak og filleristet henne. I tillegg kommer drapstrusler.

Trakk anmeldelser

Kvinnen har flere ganger trukket tilbake anmeldelsene, men dette skal ifølge påtalemyndigheten skyldes at hun er truet til det.

Mannen fortalte i retten i går at hans ekskjæreste lever av å få utbetalt voldsoffererstatning, at hun er lystløgner og psykopat. Kvinnen bekreftet i retten den systematiske voldsutøvelsen som er beskrevet i tiltalen.

Det lengste mannen gikk i innrømmelse av vold var at han hadde vært litt hardthendt ved en anledning da kvinnen brakk armen.

Vil ikke kommentere

Det er lagt opp til en omfattende bevisføring fra aktoratet. Et av vitnene er professor Kari Ormstad ved Rettsmedisinsk Institutt som skal forklare seg om de mange skadene kvinnen har fått, og som mannen sier er selvskader.

Direktør Remi Strand ved Kontoret for voldsofferstatning sier til Fædrelandsvennen at han ikke kan kommentere enkeltsaker, men understreker at det er tunge beviskrav for å få erstatning, og at bevisbyrden for eventuell vold ligger hos den som søker.