KRISTIANSAND: I noe som ligner en ren henrettelse ble en mann i 20-årene skutt og dumpet i elven Otra i Kristiansand i løpet av siste døgn.

Torsdag formiddag fikk politiet melding om at en mann i begynnelsene av 20-årene skal ha blitt drept i bydelen Gimle. Mannen skal ha ligget i sengen da han angivelig ble skutt i hodet og så fikk strupen skåret over i følge Aftenposten .

Liket av mannen ble funnet i elven Otra i 16-tiden torsdag, hundre meter unna gjerningsstedet.

Mann overlevde knivstikking

Til stede var også en annen mann, også han i begynnelsen av 20-årene. Mannen skal ha vært vitne til drapet. Han ble knivstukket, men overlevde. Etter hva Aftenposten erfarer, skal mannen skal ha vært innom sykehuset, men han skal så langt ikke ha vært inne til noe formelt avhør hos Kristiansand-politiet.

De to mennene er etnisk norske, og ifølge Aftenpostens kilder skal de komme fra et noe belastet miljø. En av teoriene politiet opererer med er at det var snakk om en pengeinnkrevning da gjerningsmennene skal ha brutt seg inn i leiligheten hvor de to ofrene skal ha oppholdt seg.

Etterforskes som drap

På en pressekonferanse torsdag kveld fortalte politiet at de nå etterforsker saken som et drap.

— Det var et tilfeldig vitne som meldt i fra til politiet at han hadde sett en person i Otra like ved brannstasjonen. Da politiet kom til stedet like etter kunne de slå fast at vedkommende var død. Vi tror han er blitt drept i løpet av det siste døgnet, opplyser politijurist Jan Tallaksen.

Politiet ønsker ikke å gå inn på mannens identitet, men sier at han har europeisk utseende.

— Vi ønsker ikke å gå inn på mannen identitet både fordi vi er tidlig i etterforskningen og fordi samtlige pårørende ikke er varslet. Vi har en viss formening om hvem avdøde er, sier fungerende politistasjonssjef i Kristiansand, Hans Kristian Sødal.

Kan være fraktet og dumpet

Politiet er ikke sikre på om mannen er drept i området ved funnstedet omkring 50 meter fra Kristiansand brannstasjon.

— Han kan også ha blitt drept ett annet sted, og brakt til funnstedet, sier Tallaksen.

Politiet tror mannen er drept en gang i løpet av det siste døgnet.

Mannen ble funnet i vannet, men politiet vil ikke gå inn på detaljer omkring funnet. Han ble funnet i øvre del av en rekke med båtplasser.

— Det er ikke funnet identifikasjonspapirer på den omkomne, sier Tallaksen.

Store politistyrker

Store politistyrker er satt inn i etterforskningen av det svært mistenkelige likfunnet i Otra.

— Vi har i sving 20 etterforskere som jobber med saken. Det inkluderer kriminalteknikere på stedet. Agder politidistrikt har også bedt om bistand fra Kripos når det gjelder den krimtekniske delen. Det kan også være aktuelt å be om bistand til taktisk etterforskning, sier Sødal.

Offeret er på vei til Rettsmedisinsk institutt for videre undersøkelse.

Flere vitner er avhørt i saken, og politiet har planlagt å gjennomføre dør-til-dør-aksjon i området Klynga på Gimle.

GRANSKER: Funnstedet som ligger i øvre delen av rekken med båtplasser, ble gransket nøye av teknikere fra politiet torsdag ettermiddag. FOTO: LARS HOEN Foto: Lars Hoen

Leder for krimteknikeren i Agder politidistrikt, Gunstein Kallhovd, var selv på funnstedet torsdag kveld. Han ønsker foreløpig ikke å uttale seg til pressen ettersom det fortsatt gjenstår tekniske undersøkelser. Men han vedgår at saken er spesiell.

— Saken er veldig, veldig mistenkelig, understreker Kallhovd.

En nabo fvn.no snakket med på stedet, sier hun oppdaget at polititjenestemenn undersøkte bilen hennes like etter at hun våknet ved 11-tiden. Kvinnen bor bare 50 meter fra funnstedet.

Båtplasser

Funnstedet ligger omkring 50 meter nord for brannstasjonen på Gimle. Liket ble funnet i vannet langs en rekke med båtplasser som leies ut privat.

Falck bistod torsdag kveld politiet med å hente opp en biltilhenger som lå på tverke ned i vannkanten. Bilen ble pakket inn av krimteknikere, men det er foreløpig usikkert om bilen har noe med dødsfallet å gjøre.

Området har store deler av torsdagen vært sperret av fra brannstasjonen og 100 meter nordover langs elva.

Dykkere fra brannvesenet bidro også i arbeidet. Det er blitt hentet opp en rekke gjenstander som er blitt tatt hånd om av politiets teknikere.

Har du TIPS? Ring/sms/mms 03811 Mail: tips@fvn.no

Foto: Jon Anders Møllen