LILLESAND: — Jeg har bestemt meg og sagt fra til Lillesand Høyre at jeg stiller til valg for fire nye år, sier ordfører gjennom sju år, Arne Thomassen.

- Jeg har tatt en oppsummering på det vi har fått gjennomført på sju år. I tillegg har jeg sett på det vi ikke har fått gjennomført. Etter en samlet vurdering bestemte jeg meg nå i dag morges at jeg vil fortsette, sier Thomassen til fvn.no.

— Jeg har veldig lyst til å gå på en ny periode, men med et så godt valg som jeg gjorte sist, kan det veldig fort bli en nedtur ved et nytt valg. Det er heller ikke sikkert at en vinner valget, det er det jo velgerne som bestemmer. Dette er ingen selvfølge, fortsetter Thomassen.

Korrupsjonsanklager

- Det har vært anklager om korrupsjon mot ansatte i kommuneadministrasjonen, og språkbruken har vært ganske tøff – er dette noe av grunnen til at avgjørelsen satt såpass langt inne?

— Å være ordfører er en tøff jobb. Du må være tilgjengelig hele tiden. Og det er en del negative ting. Men så har du alle de positive tingene, som i stor grad oppveier de negative. Nå har jeg tatt denne beslutningen og føler meg veldig komfortabel med den. Men det må jobbes fram mot valget, dette går ikke av seg selv, sier han.

Sju raske år

- Hvilke oppgaver ser du for deg fremover som ugjorte?

— Vi har ennå ikke fått gjennomført det vi har lovet når det gjelder utbygging av småbåthavner. Og fortsatt kan vi få til mye innen næringsutvikling. Vi jobber for å få fram attraktive boligområder for å sikre en langsiktig vekst. Så det skjer mye spennende. Dette er fristende å være med på. Jeg synes de sju årene har gått fort. Og ser jeg bakover, har vi fått gjort mye innen næring. Vi har hatt gode rådmenn og økonomisjefen og hatt god styring på økonomien, sier han.

Leder i Lillesand Høyre, Magne Nicolaisen, er svært fornøyd med Thomassens avgjørelse. Helst ville de hatt svaret fra ordføreren før sommeren, men så ble fristen satt til 1. august.

- Arne Thomassen har virkelig satt byen på kartet. Om han nå hadde sagt nei, måtte vi ha brukt mye tid på å finne en annen. Derfor var det viktig for oss å få et svar såpass tidlig, sier han til fvn.no