MANDAL: — Jeg har vært på to-tre meters hold av elgen, og tullesnakket med den. Den har bare sett på meg, sier Gjermund Solaas (40).

Den rundt halvannen år gamle elgens siste besøk i hagens hans var for en uke siden. Der tok den – som vanlig - for seg av ugresset. Solaas selv synes egentlig det er morsomt å ha dyret gående utenfor husveggen.

— Men så klart, dette er ikke normal oppførsel fra et vilt dyr. Kanskje den hører dårlig, eller at den er litt psykisk ustabil, spør han seg.

TRUENDE

Andre beboere i Hogganvik-området har opplevd dyret fra en mer ubehagelig side. For ikke lenge siden fikk den en kvinne til å søke tilflukt på en stor stein, ifølge Lindesnes Avis. Hendelser som denne førte til en fellingstillatelse fra viltansvarlig i kommunen.

— Hos meg har den bare vært snill. Men når den tar for seg i eplehagene og oppfører seg truende, skjønner jeg at folk reagerer, sier Solaas.

Han har to barn på 2 og 4 år. Dem holder han på avstand fra hjortedyret.

— Det er ikke lett å forklare de små hvordan de skal oppføre seg rundt en elg. Og kanskje har jeg også selv vært for nærgående på den, undrer han.

FORSVUNNET

Nå er det uansett noen dager siden sist han så hagegjesten.

— Hvis den skytes, kommer jeg til å savne den. Jeg skjønner dem som vil ha det sånn, men elgen har vært fin å fotografere, sier Solaas.

Så vidt Tor Magne Helberg i Jaktlag Mandal Vest vet, er Hogganvik-elgen fortsatt i live.

— Vi holder den under oppsikt. Den virker ikke som noen «terrorelg» i det hele tatt, fastslår han overfor Fædrelandsvennen.

Derfor ser jaktlaget an situasjonen. Muligheten til å felle den utløper 15. september – i første omgang.

— Vi tar den nok i elgjakta seinere i høst, sier Helberg.