KRISTIANSAND: Den 15 år gammel rumeneren nektet straffskyld for overfallsvoldtekt, da han ble fremstilt i Kristiansand tingrett. Han sa at samleiet var frivillig.

Aktor, statsadvokat Stina Sveier Nielsen, fortalte i retten i formiddag at politiet ble koblet inn i saken etter at en kvinne bosatt i nærheten av Sjøhuset ringte og varslet om at hun hadde funnet en voldsutsatt kvinne på gresset utenfor. Først hadde kvinnen hørt hulking og gråt. Da hun gikk ut på terassen så hun en mann ligge over den fornærmede kvinnen. Han løp fra stedet da hun ropte ned.

Kvinnen var blodig, forslått og sterkt preget av hendelsen, fortalte statsadvokaten.

Under etterforskningen ble det hentet inn bilder fra overvåkingskamera i store deler av sentrum. På flere bilder ble det funnet video og bilder av tiltalte og den fornærmede kvinnen. Politiet orienterte seg etter hvert i retning av det rumenske tiggermiljøet i Kristiansand. Under en bro i nærheten av jernbanen fant politiet den tiltalte, hans far og stemor. De ble alle tatt inn til avhør. Under avhøret av 15-åringen fikk han endret sin status fra vitne til mistenkt og senere siktet.

Han har forklart politiet at samleiet som fant sted var frivillig. Den fornærmedes telefon forsvant etter voldtekten, men er brukt i etterkant til samtaler til Romania. I politiavhør har den tiltalte forklart at han fikk telefonen av kvinnen.

Den tiltalte gutten fylte 15 år i mai måned. Han fortalte i retten på spørsmål fra dommeren at han har forskjellige småjobber, og minimalt med inntekt.

Retten bestemte at saken skal gå for lukkede dører, men med adgang for pressen til å være til stede. Tingrettsdommer Thom Arne Hellerslia formanet pressen før forhandlingene startet om at det ikke måtte refereres detaljer som kan identifisere den fornærmede jenta og tiltalte, som kun er 15 år gammel og rumensk statsborger.

Retten brukte tid i starten til å avklare hvem som skulle være tilstede. Tingrettsdommeren ba en onkel av tiltalte forlate salen. Tiltaltes far og stemor fikk anledning til å overvære forhandlingene, men forlot salen da fornærmede skulle forklare seg.

Tingretten har engasjert to tolker som simultantolker alt som blir sagt i retten.