GRIM: I dag morges åpnet dørene på Idda Arena, og folk strømmet til 187-millionersanlegget. For mens det såvidt var åpent i vår, og skolene i nærområdet allerede har brukt flerbrukshallen en stund, er det i dag offisiell åpning av anlegget.

I dag kan alle som vil komme til Idda og se og prøve blant annet den nye ishallen, curlingbanen, flerbrukshallen og de andre rommene og idrettene som holder hus på Idda.

Idrettssjef i Kristiansand kommune, Terje Abrahamsen, var naturligvis stolt etter å ha jobbet tett på planene i snart ti år.

— Jeg begynte i jobben min i 2002, og da hadde man allerede jobbet med dette lenge. Jeg har ikke felt noen tårer ennå i dag, men jeg har fått to gode klemmer av Petter Corneliussen og Lars Helge Rasch (begge var med på å starte Kristiansand Ishockeyklubb i 1992, red.anm.), det var hyggelig, sier Abrahamsen, og legger til:

— Dette har vært den beste dagen min på jobb siden jeg begynte her, sier Abrahamsen og smiler.

Da Fædrelandsvennen tok en rundtur i anlegget i formiddag var det full aktivitet i curlinghallen hvor både de som hadde peiling og de som ikke hadde fullt så god peiling forsøkte seg, i salen for dans og bevegelse var det action både med kampsport og fekting, ute på isen i ishallen var det skøyte- og hockeyskole og stor aktivitet, mens det i flerbrukshallen var innebandy og håndball.

— Jeg vil gratulere hele byen og alle i Kristiansand. Dette er fantastisk, strålte Bjørn Jordan, leder i Kristiansand Ishockeyklubb.