Tre personer ble i går pågrepet av politiet etter ranet av Sparebanken Sør Konsmo. To av dem er siktet for å ha deltatt i ranet, mens tredjemann er siktet for heleri. I morgen framstilles minst to av dem for varetektsfengsling.

— Vi jobber med å bestemme hvor mange av dem som skal fremstilles for varetektsfengsling under fengslingsmøtet i morgen formiddag. Men vi kommer til å framstille minst to av dem, sier politioverbetjent Nils Olav Holbek ved Mandal politistasjon til fvn.no.

De tre pågrepne skal være i tyveårene og har i dag sittet i avhør. Men politiet vil ikke si noe om hva som har kommet fram i avhørene.

— Vi skal ha fengslingsmøte i morgen, så jeg kan ikke gå ut med noe nå, sier Holbek.

Separate ran

Politiet etterforsker fremdeles ranet på Vigeland og ranet på Konsmo som to separate ran.

— Som jeg har sagt før ser vi på det som to separate ran, men de som etterforsker saken har naturligvis et tett samarbeid. Og vi utveksler meninger underveis, sier Holbek.

Holbek legger til at de fremdeles er veldig interessert i å få inn tips fra Vigeland.

— Vi har fått inn en del tips, og har sjekket opp i dem. Noen av tipsene har vært verdifulle og vi vil gjerne at folk fortsetter å tipse oss.

Kjenninger av politiet

Også politiadvokat Berit Woxen poengterer at de jobber med ranene som individuelle hendelser, og at de siktede er kjenninger av politiet.

— Vi ser selvsagt etter ting som knytte sakene sammen, men jeg kan ikke si noe mer om det. Vi ser på det som to individuelle hendelser, men er også klar over at de er geografisk nær og nært i tid. De tre som er arrestert er personer vi kjenner til fra før, sier Woxen.