MANDAL: Mens hjemmelaget herjet mot Flekkefjord på banen, herjet tyver i garderoben i Idrettsparken. Etter at Flekkefjord-spillerne ble slått 5-2 i seriekampen i 3. divisjon, oppdaget de at tyver hadde forsynt seg med verdisaker fra klærne i garderoben.

— Garderobene var ikke blitt låst, og flere Flekkefjord-spillere ble frastjålet lommebøker, bankkort og mobiltelefoner, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ønsker tips

Fotballaget var på vei hjem fra Mandal da de kontaktet politiet klokken 17.47. Det er derfor ikke blitt gjort undersøkelser på stedet, og politiet har få spor å gå etter.

— Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett mistenkelige personer ved garderobene fra klokken 15 og utover. Patruljene er også bedt om å være obs hvis de kommer over personer som har denne type ting de ikke kan gjøre rede for, sier operasjonslederen.

- Veldig synd

Ifølge sportslig leder Morten Grønsund i Flekkefjord fotballklubb ble fire av spillerne utsatt for tyveriet.

— Det er veldig synd for de spillerne som opplevde dette. Vi har ikke helt oversikten enda, men det er i hvert fall fire spillere som har mistet ulike verdisaker som klokker, penger, smykker og mobiltelefoner, sier han.

Grønsund tror tyvene kan ha kommet seg inn i garderoben like før kampstart.

- Svikt i rutinene

— Vi er litt usikre, men det må ha skjedd en svikt i rutinene. Det har muligens skjedd like før kampen, i tidsrommet like etter at spillerne gikk fra garderoben og da kampen startet. Garderobene var låst under hele kampen, sier den sportslige lederen, som ikke vil forfølge saken opp mot Mandalskameratene.

— Vi har fått beskjed fra politiet om at hver enkelt spiller må anmelde saken. Vi kommer nok ikke til å gjøre noe mer i forhold til Mandalskameratene, sier han.

Leder i MKs hovedstyre, Robert Helland-Olsen, sier til Lindesnes Avis at han ser svært alvorlig på hendelsen.

— Det har åpenbart vært en svikt i rutinene. Når siste spiller går ut på banen pleier dørene å låses, og de åpnes kun i pausen. Hva som har skjedd i dag vet jeg ikke, men vi ser svært alvorlig på hendelsen og vil gå gjennom rutinene for å finne ut av det. Det er for tidlig å spekulere i hvordan dette har gått til, sier han.