KRISTIANSAND: — Hvis folk hadde kommet kjørende her uten at vi hadde sperret av området, kunne de smelt i hverandre. Det var veldig klissete og glatt på stedet. Securitas pleier jo å sjekke stedet på kvelden, men de streiker jo, sier Shampoo Tshamaku Roberto i Mosvold drift.

Det var klokken 06.30 i dag morges at Roberto fikk telefon fra kollegaen. Han hadde kommet for å feie og ordne parkeringsplassen før åpning, men fikk seg en sølete overraskelse da litervis med olje lå utover stedet. Roberto var fort på plass for å bistå i arbeidet.

— Det ser ut som rånerne har helt ut olje for å spinne og ha det gøy. Det var «kull-svart» og bløtt, og det var en haug av hjulspor rundt oljen. Det ser ut som de har spint det med seg utover alt. Hjulsporene kan vi ikke gjøre noe med, men vi har holdt på siden klokken syv i dag morges med å fjerne oljen.

Mange timers arbeid

  • Vi la på et oljeabsorberende middel og lot det virke noen timer før vi spylte det opp. Det er enda klissete og bløtt på stedet, så det viser seg å være vanskelig å få opp, sier Roberto.

Etter fem timers arbeid, gjenstår enda flere timer til kvelden. Da må det legges enda ett lag med oljeabsorberende middel, som igjen må spyles opp.

— Det koster jo for Sørlandssenteret. Prisen for maskinen vi bruker er 1400 kroner i timen pluss moms. Jeg skjønner jo at de vil ha det gøy, men å bruke olje blir jo litt dumt, presiserer Roberto overfor fvn.no.

Oljekanna som ble brukt til ugjerningen ligger fortsatt på stedet.

Taus senterledelse

Sørlandssenteret har ikke ønsket å kommentere saken overfor fvn.no.