BYGLAND: I over to uker har både lokalsamfunnet Bygland og alle de som ferdes gjennom Setesdal slitt med omkjøringsveien på vestsiden av Byglandsfjorden eller kolonnekjøring forbi rasstedet der en bil ble truffet den 4. september.

Da Fædrelandsvennen besøkte stedet tirsdag, var arbeidet i full sving med å bygge en 4,5 meter høy rasvoll på innsiden av svingen samt fullføre utfyllingen av nye veitrasse i fjorden.

Wiberg sier det har gått med 12.000 kubikkmeter steinmasse ut i den sju-åtte meter dype fjorden der bunnen var svært gjørmete og ustabil.

Tre gravemaskiner er i arbeid og folkene arbeider fra morgen til det blir mørkt.

Tunge kjøretøyer og bygdefolk i personbiler har fått lov å kjøre i kolonne forbi rasstedet. Alle andre har måttet kjøre den elendige og smale veien på vestsiden av Byglandsfjorden.

Bygdefolk nord i kommunen har klaget til Fædrelandsvennen og fortalt at skiftende vaktmannskaper i nord— og sørenden av Urdeviki har hatt varierende praksis med hensyn til å være liberale overfor bygdefolk på vei til jobb, skole, korøvelser, idrettstrening og andre aktiviteter. Noen skal ha blitt vist bort, mens andre sambygdinger har fått lov til å passere.

Wiberg sier at mannskapene har instruks å holde seg til, men at han er opptatt av smiding ordning.

— Vi har noen innleide mannskap som ikke er lokalkjente. Når du nå nevner dette skal jeg snakke med dem, sier han. Men han håper og tror at fredag er dette problemet løst.

Asfaltering skjer først til uken.