SKIEN: Ankesaken går i Agder lagmannsrett, og påstanden ligger på nivå med dommen de to kinesiske sjøfolkene fikk i Nedre Telemark tingrett.

Aktor, statsadvokat Petter Søland, ønsker imidlertid at tre måneder av kapteinens straff skal sones i fengsel, mens tingretten dømte ham til to måneders ubetinget fengsel.

For tredjestyrmannen er påstanden litt mildere og går ut på 40 dager av straffen skal være betinget fengsel, mot 21 dager i tingrettens dom.

Bulkskipet Full City førte 1.000 tonn tungolje og 120 tonn lettolje da det havarerte utenfor Langesund 31. juli 2009. Mye av oljen lekket ut i sjøen. En kyststrekning på 75 kilometer mellom Nevlunghavn i Vestfold og Lillesand i Aust-Agder ble tilgriset av tungolje.

De to kineserne ble i tingretten dømt for brudd på både skipssikkerhetsloven og forurensningsloven. Begge anket saken og nektet straffskyld da ankesaken kom opp i Agder lagmannsrett.

I ankesaken var det åpnet for en full prøving av saken, altså ikke bare av lovanvendelsen eller straffeutmålingen. Rettsbehandlingen avsluttes med forsvarernes prosedyrer onsdag.