ULLENSAKER/KRISTIANSAND: — Overgrepet skjedd i avgangshallen på Gardermoen i forbindelse med jentas hjemreise. Den ansatte tok kontakt med 14-åringen. Det oppstod en situasjon hvor mannen antastet jenta på kroppen uten at jeg ønsker å gå nærmere i detalj, opplyser etterforskningsleder ved Gardermoen politistasjon, Svein-Erik Bjørndal, til Fædrelandsvennen.

Bjørndal understreker at overgrepet ikke skjedde i forbindelse med sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Pågrepet

Hendelsen fant sted i desember i fjor i forbindelsen med at jenta var på besøk hos faren. Politiet ble varslet på et senere tidspunkt. Saken ble etter hvert anmeldt. Overgriperen ble pågrepet og siktet 13. desember i fjor.

— I avhør erkjente mannen å ha utført overgrepet mot jenta, sier Bjørndal.

Oslo lufthavn Gardermoen har et stort nettverk av videoovervåkning. Ifølge Bjørndal har politiet sikret seg god dokumentasjon.

— Saken er godt opplyst av både vitner og annen informasjon, sier etteforskningslederen.

Seksull handling

Den flyplass-ansatte er siktet etter straffelovens § 201 bokstav c. som omhandler seksuelle handlinger begått overfor barn under 16 år. Bestemmelsen har en strafferamme på fengsel i inntil ett år. Loven skiller mellom seksuelle handlinger og seksuell omgang som har en langt strengere strafferamme.

Saken etterforskes ved Gardermoen politistasjon i Romerike politidistrikt. Agder politidistrikt har bistått med dommeravhør av den unge jenta.

— Det gjenstår fortsatt noe etterforskning før saken blir videresendt for påtalemessig vurdering. Trolig blir det tatt ut tiltale, sier Bjørndal til Fædrelandsvennen.